Ordu'da sağanağın ardından küçük çaplı heyelanlar meydana geldi, bazı binaların bodrum katlarını su bastı. Kentte sabah saatlerinde başlayan yağmurun gün içinde şiddetini artırması nedeniyle rögarlar taştı. Bazı cadde ve sokaklarda su birikmesi sonucu yayalar ve sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı.

Sağanak dolayısıyla ilçelerde küçük çaplı heyelanlar meydana geldi. Yamaçlardan toprak birikintisinin sürüklenmesi nedeniyle ulaşıma kapanan yollar, belediye ekiplerinin iş makineleri yardımıyla yaptığı çalışmaların ardından trafiğe açıldı. Altınordu ilçesinde bazı binaların bodrum katlarını su bastı.

KABADÜZ'DE ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Şiddetli yağış Kabadüz ilçe merkezinde de zor anlar yaşanmasına neden oldu. Biriken su nedeniyle araçlar yollarda mahsur kaldı. Belediye ekiplerinin yardımlarıyla bulundukları yerlerden çıkarıldı.

FATSA'DA BİR KÖPRÜ HASAR GÖRDÜ

Fatsa ilçesinde ağanak nedeniyle bazı derelerin debisi yükseldi, Yassıbahçe Mahallesi'ndeki menfez köprüde hasar oluştu. İl genelinde belediye ekipleri, sağanağın yol açtığı olumsuzlukları gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler'i ziyaret etti, "Son günlerde etkili olan sağanak yağış ile ilgili yapılan çalışmaları, yapılacak yatırım ve projeleri istişare ettik" dedi. 

ÜNYE BÜYÜK FELAKETİN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ

Ordu’nun Ünye ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası istinat duvarında hasar oluşan ve çevresinde toprak kayması meydana gelen 36 daireli bir bina tedbir amacıyla tahliye edildi. Binadan tahliye edilen vatandaşların bazıları yakın ailelerine yanlarına gönderilirken, bazıları da Öğretmen Evi'ne yerleştirildi.

TABAKHANE DERESİ KÖPRÜSÜ ULAŞIMA KAPATILDI 

İlçenin ortasından geçen Tabakhane Deresi'ndeki su seviyesinin yükselmesi ile de tedbir alındı.

Derenin üzerinde bulunan köprü güvenlik şeridiyle kapatılarak yaya ve araç geçişi durduruldu. İlçenin Yunus Emre Mahallesi'ndeki Küçük Sanayi Sitesi’nde ise bazı işyerlerini su basarken, işyeri sahipleri ve belediye ekipleri suyu boşaltmak için çaba harcadı.

COŞKUN ALP: "HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN"

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ünye ilçemizde devam eden yoğun yağmur sonrası koordinasyon içersinde yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde yoğun yağış afete dönüşmemiş olup, can ve mal kaybımız olmamıştır. Bir kaç zemin kot altı depoya su basmış, yan derelerde küçük çaplı taşkınlar oluşmuş olup ekiplerimizin zamanında müdahalesiyle bertaraf edilmiştir. Rabbim ülkemizi her türlü afetten muhafaza eylesin.Hepimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

ÜNYE'DE HASAR TESPİTLERİ YAPILIYOR

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı da yaptığı açıklamada, metrekareye 100 kilonun üzerinde yağış düştüğünü belirterek, "Yağışla birlikte gece boyunca sahada mücadele çalışmalarımızın ardından sabahın ilk ışıkları ile birlikte hasar tespit, su tahliye ve temizlik çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi.

Editör: TE Bilisim