İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'daki selde hayatını kaybedenlerin sayısının 7'ye yükseldiğini, 2'si jandarma personeli 9 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Soylu, "Özellikle dün sabah itibariyle bakan arkadaşlarımız, valilerimiz, milletvekillerimiz ve Kaymakamımızla koordine ettiğimiz çalışmaların ne noktada gittiğine bakıyoruz. Ayrıca kendi gözümüzle de acı tecrübe ama tecrübe tabii, hem meselenin nasıl olduğunu, nereden kaynaklandığını, bundan sonraki adımlarda sadece Dereli değil, diğer noktalara yönelik adımlarda neye dikkat etmemiz lazım geldiğini de görüyorum ve özellikle esnafları da tek tek ziyaret ediyoruz, esnafları, evleri. Olası bizim gözümüzden kaçan bir şey varsa onları bize söylemesi adına bazen oluyor da gözümüzden kaçan" ifadelerini kullandı. 

Her afetin kendine ait bir karakteri, niteliği, bölgenin kendine has nitelikleri olduğuna dikkati çeken Soylu, "Onun için böyle şablon gibi belirtmek doğru değil. Vatandaşları dinleyip taleplerini almak lazım. İlk burada bizim çizmeye ihtiyacımız vardı. Başka afetlerde böyle çizme talebim olmaz. Maske sürekli olarak dağıtılıyor, onun için her afetin bir karakteri var ona yönelik olarak da dinlemek ve yaraları da nasıl saracağımıza yönelik yol haritasını da o dinlemelerden anlıyoruz" dedi.

"ARAMA KURTARMA ALANINI GENİŞLETTİK"

Arama kurtarma çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Soylu, arama kurtarma çalışması yürütülen kayıp sayısının 9'a düştüğünü belirterek, "Hayatını kaybeden sayısı ise son olarak 7." dedi.

Tüm arama kurtarma ekiplerinin dünden beri çalıştığına işaret eden Soylu, şunları kaydetti: "Arama kurtarma yaptığımız, bulmaya çalıştığımız vatandaşımız sayısı 9'a düştü. Bunların ikisi jandarma, biri Karayolları operatörü, üçü Güce ilçesinde ve yine biri burada. Yani diğer yerlerde de var. Toplam 9. İnşallah ümidimiz onları bulmaktır. Arama kurtarma ekiplerinin sayısını çevre iller ve bölgelerden gelenlerle daha da artırdık. Arama kurtarma alanını genişlettik."

Editör: TE Bilisim