Orta ve Doğu Karadeniz kırsalında bir süredir sürdürülen terör operasyonları, bölgenin ablukaya alınmasıyla birlikte Gümüşhane kırsalına doğru kaydırıldı. Gümüşhane'de gerçekleştirilen arazi arama-tarama çalışmaları sırasında Türk askeri, PKK'lı hainlerle çatışmaya girdi. Çatışma anı ise cep telefonu kameralarıyla kayda alındı. Kaydı yapan vatandaşın duaları ise yürek burktu.

Güvenlik güçleri, dün akşam saatlerinde Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Günyüzü ve Elceğiz köyleri Kayalgil Mahallesi sınırlarında terörist grupla çatışmaya girdi. Silah ve patlama seslerinden çatışmanın ne kadar ağır olduğu ilk kez bu kadar net duyulurken, vatandaşlardan Mehmetçik'e olan güven ve destek bir kez daha tescillenmiş oldu.

Çatışma görüntülerine yayınlayan A.T. isimli şahıs, "Elceğiz Köyü Kayalgil Mahallesi karşısında bir operasyon olduğu doğrudur, ama henüz bizim bilgimiz dahilinde bir gelişme yoktur. Kürtün Jandarma Bölük Komutanımız, askerlerimiz, güvenlik kuvvetlerimiz ve tüm mahalle halkı nöbetteyiz. Sabah ışıdıktan sonra belli olur inşallah. Allah'ım tüm Müslüman din kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah. Güvenlik nedeniyle telefonlarımızı genelde açmıyoruz. Arayıp da cevap alamayan dostlarımdan özür diliyorum" mesajını paylaşırken görüntülerin arka planında duyulan sesler ise tüyler ürpertici nitelikte.

"HEM KAYDA ALDI, HEM TÜRK ASKERİNE DUA ETTİ"

Çatışma görüntülerine cep telefonuyla kayda alan vatandaşın, "Şu an akşam saatleri. Ezan yeni okundu, çatışma yapılıyor. Hayrolsun inşallah" sözlerinden sonra büyük bir patlamayla başlayan çatışmada, yoğun silah sesleri duyulurken, "Allah'ım sen yardım et yarabbi. Sen yardım et Allah'ım. Yarabbim.. Allah'ım sen askerlerimize yardım et yarabbim, sen askerlerimize yardım et yarabbim" şeklindeki yakarışlar ise adeta yürek burkuyor, tüyleri diken diken ediyor. 

Editör: TE Bilisim