AK Parti'nin bu haftaki TBMM Grup Toplantısı'na toplumun büyük kesimi 'Erken Genel Seçim Olacak mı?' sorusuna yanıt toplantısı olarak bakarken, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu beklentilere yönelik bir açıklama yaptı. Erdoğan, 14 Mayıs 1950'de aldığı yüzde 53'lük oy oranı ile tek başına iktidar olan ve 27 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını sona erdiren Adnan Menderes Hükümeti'nden alıntı yaparak 14 Mayıs tarihini işaret eden bir açıklama yaptı: "Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün, altılı masa diye karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, kifayetsiz muhterislere yeter diyecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ikinci haftası geride kalan 2023 yılbaşının, kendileri için herhangi bir yılbaşı olmadığını söyledi.

Uzun yıllardır hayallerini, hedeflerini 2023 menziline göre belirlemiş ve buna göre yol almış bir parti ve hükümet olduklarını belirten Erdoğan, "Cumhuriyet'imizin 100. yılında ülkemizi ulaştırmak, milletimizi kavuşturmak istediğimiz hedeflere hamdolsun büyük ölçüde kavuştuk." diye konuştu.

14 MAYIS'I İŞARET ETTİ

Erdoğan, açıklamalarının ilerleyen kısımlarında Menderes ve Özal örneğini vererek 14 Mayıs'ı işaret etti, şu ifadeleri kullandı:

Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950'de 'Yeter Söz Milletindir' diyerek milletin gönlüne girmiş ve sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştır. Aynı şekilde rahmetli Özal darbenin gölgesinde girdiği seçimde Türkiye'ye çağ atlatma vaadiyle önemli bir başarı kazanmıştır. Biz de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek, özgürlük ve refah özlemi içindeki milletimizin büyük desteğiyle hükümete gelmiştik. Şimdi de, yeter söz de, karar da, gelecek de milletindir diyerek, 2023'te milletimizin desteğine talibiz.  Sözü de, kararı da, geleceğini de tayin hakkını milletimize bırakmak istemeyen vesayet heveslilerine rağmen Türkiye Yüzyılı'nı başlatacağız. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün altılı masa diyerek karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, bu kifayetsiz muhterislere, bu müstemleke heveslilerine 'yeter' diyecektir." 

BAHÇELİ "MAYIS AYI İÇİNDE BU İŞİ BİTİRELİM" DEMİŞTİ

Tokat'da üst üste yaşanan depremler korkuttu! Tokat'da üst üste yaşanan depremler korkuttu!

MHP Lideri Devlet Bahçeli'de 17 Ocak'taki Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında "Türkiye'mizi hep birlikte seçime taşıyalım, mayıs ayı içinde bu işi bitirelim, sözü ve kararı hep birlikte aziz milletimizin kutlu iradesine tevdi edelim" ifadelerini kullanmıştı.

Seçim takvimi erkene alınmadığı takdirde 18 Haziran 2023'te yapılacaktı. Eğer seçimler 14 Mayıs'a alınırsa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mart ayı ilk yarısına kadar Meclis'i feshederek 60 gün içinde de erken genel seçime gitme kararını açıklaması bekleniyor. 

Editör: TE Bilisim