ORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nın proje ortağı olduğu "İş'de Kadınlar" projesi adı altında butik çikolata eğitimleri sürüyor. Projeye destek vermek için protokol eşleriyle birlikte, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde oluşturulan çikolata mutfağındaki eğitime katılan Yeter Yılmaz, 25 ile 50 yaş arasındaki işsiz kadınların iş gücüne katılması amacıyla hazırlanan "İş'de kadınlar" projesinin istihdama önemli katkı sağlayacağını söyledi.

 

Butik çikolata eğitimleri için proje ortaklarına teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın eşi Yeter Yılmaz, "Kadın istihdamına yönelik çok önemli olan bu projemiz kapsamında, özellikle butik çikolata üretimi noktasında bölgemizin potansiyeli olduğunu gördük. Dünya fındığının yüzde 70'ini üreten ilimizde projenin fındığa da önemli bir katmadeğer sağlayacağına inanıyorum. İlimizde gelişen turizme katkı sunacak projemiz, Ordu'muzun butik çikolata şehri olarak tanınmasına vesile olacaktır. Burada kurs gören kardeşlerimizin açacakları butik çikolata mağazaları ile ilimizde çikolata evleri ve çikolata imalatçıları görür gibi oluyoruz" diye konuştu.


 
Gerçekleştirilen eğitimde protokol eşleri, çikolatanın eritilip nasıl temperlendiğini ve temperlenen çikolatanın işlenerek nasıl butik çikolata hâline getirildiğini öğrendi.
Editör: TE Bilisim