ORDU - Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşeceğini açıkladı, soğuk hava kapıya dayandı. 2017'nin ilk kar yağışı Gürgentepe'de yaşandı.

Yılın ilk yağan kar fotoğrafını Karadeniz Gazetesi Ordu İl Temsilcisi ve Fındık Komisyoncusu Osman Çakmak, kendisine ait İnstagram hesabından paylaştı. Fotoğrafın altına bir de not yazan Çakmak, "Yılın ilk karı Ordu gürgentepeye düştü ben demiyorum, başkan dedi" ifadelerini kullandı.

"METEOROLOJİ'DEN ZİRAİ DON UYARISI"

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yazılı bir açıklama yaparak özellikle üreticileri zirai dona karşı uyardı. Açıklamada, "Karadeniz üzerinde gelen soğuk hava dalgası nedeniyle, Salı günü gece saatlerinden Cuma gününe kadar, Marmara'nın iç kesimleri ve Göller Yöresi'nde hafif, İç Anadolu, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif yer yer orta kuvvette don olayı beklenmektedir. Gece ve sabah ilk saatler görüleceği tahmin edilen don olayına karşı zirai faaliyet ve seracılıkla uğraşan vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir" denildi.
Editör: TE Bilisim