Koronavirüs (COVID-19) Salgını nedeniyle İl Değerlendirme Toplantısı düzenleyen Ordu Valisi Seddar Yavuz, artan vaka sayılarının yurt içi ve yurt dışından Ordu'ya gelen şahısların, hijyen, temas, sosyal mesafe ve maske tedbirlerine uymamalarından dolayı kaynaklandığını açıkladı. 

Vali Yavuz, sağlık, güvenlik ve diğer kamu görevlilerine teşekkür ederek, Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından bugüne kadar 65 bine yakın vatandaşa hizmet götürüldüğünü söyledi.

İstanbul, Ankara, Kocaeli gibi büyükşehirler ile yurtdışından Ordu'ya gelenlerin Koronavirüs tedbirlerine riayet etmedikleri için pozitif vaka sayısının arttığına dikkatleri çeken Vali Yavuz, "İlimize yurt içinden ve yurt dışından gelen şahısların sorumsuzca davranışları sebebiyle maalesef pozitif vakalarda artış görülmektedir. Buna ilaveten, havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlarımız, sokağa, caddelere, park, meydan ve sahillere akın ettiler. Bazı cadde ve sokaklarda ciddi insan kalabalıkları oluşturuluyor. Adeta salgının bittiği varsayımıyla hareket ediliyor. Yapmış olduğum denetimlerde bu durumu gözlemliyorum" dedi. 

Kentte yaşanan bu sosyal hareketliliğin pozitif vakalarda artışa neden olduğunu söyleyen Vali Yavuz, "Salgının tamamen sona erdiği düşüncesiyle rahatça hareket etmek, son derece yanlış ve tehlikeli bir düşüncedir" dedi.

MUHTARLAR İL DIŞINDAN GELENLERİ TAKİP EDECEK

Yurt içinden ve yurt dışından ilimize gelen şahısların, takibinin iyi yapılması gerektiğine dikkat çeken Vali Yavuz, "Son günlerde ilimize başka illerden ve yurt dışında gelen vatandaşlarımız oluyor. Bu kişilerin mutlak suretle takip edilmesi gerekiyor. Mahalle muhtarlarımız, mahallelerine dışarıdan gelen şahısları takip edip, mutlak suretle güvenlik birimlerimize bildirmeleri gerekir. Bu kişilerin çok iyi izole olmaları sağlanmalıdır" DEDİ.  diye konuştu.

Editör: TE Bilisim