Giresun'un Bulancak ilçesinde geçen yıl 27 Haziran'da evinin yakınındaki bahçede kaybolduktan 3 gün sonra derede cansız bedenine ulaşılan 7 yaşındaki İkranur Tirsi'nin ölümüyle ilgili oluşturulan özel ekip, cinayet şüphesi üzerine başlatılan soruşturmayı silbaştan ele aldı. Geçtiğimiz günlerde aynı aileden 7 kişi göz altına alındı. 

ÖZ AMCA SORGUDA CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Gözaltıların ardından 7 kişi minik kızın dedesi, amcası ve 3 halasıydı. Ekipler şüphelileri çapraz sorguya aldı. Yapılan sorgulamalarda ilk itiraf geldi. 5 kişi serbest bırakıldı. 7 yaşındaki İkrarun Tirsi'nin katili ise öz amcası 14 yaşındaki S.T. çıktı. 

AMCA VE HALA TUTUKLANDI

14 yaşındaki amca S.T'nin "Ağlamaya başlayınca kimse duymasın diye susturmak için ağzını kapattım. Nefessiz kalınca öldü. Ben de ablama haber verdim. Ablamla birlikte harmanlık alandan İkranur'un cansız bedenini taşıyıp dereye attık" şeklinde ifade verdiği ortaya çıktı. Öte yandan Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan da yaptığı yazılı açıklamayla bu ifadeyi doğrulayarak, "Yapılan sorgulamada İ.T'nin amcası olan suça sürüklenen çocuk S.T'nin, İ.T.'nin ağzını ve burnunu kapatarak nefessiz kalmasına neden olması sonucu ölümüne sebebiyet verdiği tespit edilmiştir. Ayrıca suça sürüklenen çocuk S.T.'nin ablası şüpheli A.Ç. ile birlikte İ.T.'nin cesedini dere yatağına bıraktıkları anlaşılmıştır" ifadelerini kullandı.

Bulancak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucu 14 yaşındaki amca S.T 'Kasten Öldürme' şüpheli hala A.Ç de 'Suç Delillerini Yok Etme, Değiştirme veya Gizleme' suçlarından tutuklanmaları talebiyle Bulancak Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkeme, amca ve halanın tutuklanmasına karar verdi. 

Editör: TE Bilisim