Bayram boyunca Gölköy ve Mesudiye'de etkili olan sağanak yağış her iki ilçede yaklaşık 2 milyon liralık maddi zarara neden oldu. Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, "Hayatımda ilk defa böyle büyük kaya parçalarının sel sularıyla sürüklendiğini gördüm" diye konuştu.

"GÖLKÖY VE MESUDİYE'DE ZARAR 2 MİLYON"

Sağanak yağış sonrası oluşan su baskınları, etkinin artması sonucu ilçede sele neden oldu. Cadde ve sokaklar sel sularıyla kaplanırken, özellikle alt ve üst yapıda büyük zararlar oluştu. Sel ve su baskınları sonucu Gölköy'de herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, oluşan maddi hasarın ise 1 milyon lira olduğu öğrenildi. 

Mesudiye'deki tablo da Gölköy'den farklı değildi. Özellikle Güvenli Mahallesi'nde etkili olan sel, araçları dahi dere yataklarına sürükledi. 

"HAYATIMDA İLK KEZ GÖRDÜM"

Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, "Güvenli Mahallemizde sel etkili oldu. Vatandaşlarımızın araçları sel sularına kapıldı. Mesudiye Belediyesi olarak derhal müdahale ettik. Allah'tan can kaybımız yok, ama son 25-30 yılın en büyük sel afetini yaşadık. Hayatımda ilk defa böyle büyük kaya parçalarının sel sularıyla sürüklendiğini gördüm. Büyükşehir Belediyemizden de takviye ekipler ve destek geldi. Şu anda ulaşımı sağlama noktasında çalışmalarımızı sürdürüyor, selin izlerini silmeye çalışıyoruz. Herkese büyük geçmiş olsun diyorum" dedi. (Fotoğraflar sosyal medyadaki 'Mesuriye Sevdalıları' sayfasından alınmıştır)

Editör: TE Bilisim