ORDU - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, geçtiğimiz 17 Haziran'da Boztepe'de resmi davetle bir iftar yemeği organize etti. Organizasyona sadece Hükümet ve bürokrasi temsilcileri davet edildi. 

Ordu Valiliği'nin iftarının onur konuğu ise TRT, Anadolu Ajansı, RTÜK ve Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katıldı. Ancak Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, protokol masasına Diyanet'ten Sorumlu Başbakan Yardımcısı olmasına rağmen Diyanet temsilcileri yerine bölgede tanınan ve bazı kesimler tarafından da sevilen bir cemaat önderine yer verdi. İftar duasını da aynı isim yaptı.  

KURTULMUŞ'TAN VALİ'YE İNCE AYAR!

Ancak durumu sonradan fark eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, iftardan sonra yaptığı konuşmasında Vali Balkanlıoğlu'na adeta ince ayar verdi, mesajları sert ve net oldu. İşte o açıklama: 

"Kim bunların yanında, bunlarla birlikte bu ülkede kamu düzenini yıkmak için, kamu düzenine zarar vermek için yani milletin işlerini zorlaştırmak için kim hangi faaliyetin içerisinde olursa, onlarla mücadele etmek de bürokratlar olarak vazifenizdir. Daha açık söyleyeyim, elinde silah olan teröristi tanımak kolaydır. Onunla mücadele yaparız, ama gizli kapaklı bir şekilde devleti ele geçirip, kamuyu hareketsiz hale getirerek millete karşı fitne tuzakları içerisinde olan paralel çetelere karşı da mücadele etmek hepimizin, hepinizin boynunun borcudur. Bu devlet, kimsenin babasının malı, kimsenin çiftliği değildir. Bu millet, dini ya da seküler hiçbir kendine cemaat adı veren bir grubun çiftliği de değildir. Bu millet 79 milyondan müteşekkildir ve devlet 79 milyonun hepsinin devletidir."
Editör: TE Bilisim