İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile içlerinde Ordu'nun da bulunduğu 32 il valiliğine 'Güvenlik Tedbirleri' konulu bir genelge gönderdi. Terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünün belirtildiği genelgede, özellikle kırsal alandaki araçların takibi ve yüklü miktarlarda alınan gıdaların kolluk kuvvetlerince takip edilmesi vurgulandı.

"TOPLU MİKTARDA GIDA SATIŞI TAKİP EDİLECEK"

Başta terör örgütü PKK olmak üzere diğer bölücü terör örgütlerinin temel gıda ve yaşam malzemesi konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını vurgulayan Soylu, özellikle Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yaylalardan ayrılan vatandaşların gıda ve yaşam malzemelerini yaylalarda bırakmamaları konusunda uyarılar yapılamısı talimatını verdi. Genelgede, kolluk kuvvetlerinin özellikle toptan satış mağazaları, büyük marketler ve bakkallardan dikkat çekici nitelikte un, şeker, konserve, helva, reçel, zeytin vb. gıda ve yaşamsal malzemelerin satışının takip edilmesi, yayla güzergahlarında kamyon, kamyonet, panelvan, minibüs, midibüs gibi şüphe arz eden araçlar ile içindekilerin detaylıca aranması istendi. 

Genelgede özellikle gıda ve yaşamsal maddelerin takibi, terör örgütü PKK'ya ait sığınak, mağara ve barınaklarda tonlarca bulfur, çay, fasulye, helva, konserve, makarna gibi gıda maddelerinin bulunması gerekçe gösterildi. 

Editör: TE Bilisim