Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Ordu'da havadan drone aracılığıyla trafik denetleme işlemlerine başladı. Ekipler böylece trafikte kural ihlali yapan sürücüleri kontrol noktalarına kilometreler kala dahi tespit edebiliyor.

Havadan ve karadan trafik denetlemelerinde esas amacın daha sağlıklı bir trafik akışını sağlamak olduğunu söyleyen Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Mehmet Ali Garip, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları istatistiklerine baktıklarında en önemli kural ihlallerinin emniyet kemeri takmamak, seyir halinde cep telefonuyla görüşmük ve makas atmak olarak değerlendirilen hatalı şerit değiştirmeden kaynaklandığını söyledi. 

Bunun için Karadeniz Sahil Yolu'nda havadan denetimlere başladıklarını söyleyen Garip, "Amacımız sürücülerimizin yapmış olduğu kural ihlallerini durdurduktan sonra anlatmak, onları eğitmek ve aynı zamanda kural ihlaliyle ilgili olarak da cezai işlemlerini uygulamak. Amacımız kazaları en az seviyeye indirmek. Aynı şekilde sürücülerimize havadan denetimlerimizde yakalama hissini, her an denetlenebilecek olma hissini sürücütlerimiz üzerinde uyandırmak. Drone'nun avantajı ise sürücülerimiz üzerinde her an denetlenebilecekleri hissini uyandırıyor" dedi. 

İlk yapılan uygulamada 30 araç sürücüsü kontrol edildi, kural ihlali yaptığı havadan tespit edilen 24 araç sürücüsüne ise 3 bin 300 liralık idari para cezası uygulandı.  

Editör: TE Bilisim