Cumhurbaşkanlığı'nca 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verilmesine karar verilen şehit yakınlarına ve gazilere, Devlet Övünç Madalyası ve Berat'ları, düzenlenen törenle tevcih edildi. 

Ordu Valiliği toplantı salonunda düzenlenen törenle, 16 Kasım 2017 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde yürütülen operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Sefa Kabakkaya, 17 Haziran 2017 tarihinde Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Güven Dağı bölgesinde devam eden operasyonlarda bölücü terör örgütü  mensupları tarafından döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Onur Tiken, 12 Ekim 2016 tarihinde Şırnak'ın Besta bölgesinde düzenlenen operasyon sırasında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan J.Uzm.Onb.Sercan Öklük, 4 Mart 2016 tarihinde Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütüne karşı sürdürülen operasyonda şehit düşen Jandarma Uzm.Çvş. Fatih Efiloğlu, 24 Haziran 2016 tarihinde Hakkari'nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçleri yol emniyeti aldığı sırada el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzm.Onb.Kerim Örtücü, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 12 Mart 2018 tarihinde Afrin'in Cinderes bölgesinde icra edilen operasyon esnasında el yapımı patlayıcının(EYP) infilak etmesi sonucunda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Tnk.Uzm.Çvş.Taner Kart'ın ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce 'Sonbahar Temizliği' kapsamında Hakkari'nin Çukurca İlçesi Kazan Vadisi ile Kavuşak bölgeleri arasında başlatılan operasyonlarda yaralanan 4 askerden biri olan Ünyeli Gazi Komando Uzm.Çvş.Hakan Güneş'e, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.

Törene Ordu Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Vali yardımcılarnı, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İly Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, askeri erkan, şehit aileleri ve gaziler katıldı. 

"HEPİNİZİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ" 

Oldukça duygusal anların yaşandığı törende konuşan Vali Seddar Yavuz, "Evlatlarımızı kara toprağa teslim ettik, ama her zaman 'vatan sağolsun' dedik. Ne mutlu ki sizlere, evlatlarını bu vatana bağışlamış insanlarsınız. O yüzden hepinizin önünde saygıyla eğiliyor, hepinize bir kez daha minnet ve şükran duygularımızı huzurlarınızda ifade etmek istiyorum" diyerek sözlerine başladı.

Vali Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kimileri ölürken kendisini, ailesini, milletini şereflendirir. Kimisi de ölürken herkesi utandırır. Rabbim ölürken de  utanmamayı, şereflendirmeyi, onurlandırmayı hepimize nasip etsin diye de bu vesileyle dua etmek istiyorum.  Dertlerinizi, acılarınızı paylaşıyoruz. Biz Müslümanız. Şehitlerimizin ölmediğine inanıyoruz. Rabbim hepimizin ahiretini güzel eylesin. Bu hayatın bir sonu olduğunu hepimiz biliyoruz. Önemli olan Rabbimizin huzuruna onurla, haysiyetle yaşamak ve onun övgüsüne sevgisine, rahmetine mazhar olmaktır."

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Ordu Valisi Seddar Yavuz, 6 şehit yakını ve 1 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı takdim etti. 

Editör: TE Bilisim