Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik "Çıkar amaçlı suç örgütü kurma, rüşvet, irtikap" suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve aranan Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yakalandı. 

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, 16 kişiyi gözaltına almış, ancak Hazinedar'ın izine rastlayamamıştı. İstanbul merkezli Çanakkale, Ankara ve Ordu'da belirlenen adreslere eş zamanlı düzen operasyonlardan da bir sonuç alınamayınca, yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdüren ekipler Hazinedar'ın Kastamonu'da olduğunu tespit etti ve Tosya'da gözaltına aldı.

"OLAYI ORDU'DA ÖĞRENDİM"
"ÇOK ŞÜKÜR KAÇACAK İŞİMİZ OLMADI"

Hazinedar, 13 Aralık akşamı saat 21:40 sıralarında Twitter hesabından açıklamada bulunarak, "Sevgili dostlarım, bugün olayı Ordu’da öğrendim…. Savcıya giden avukatım gözaltı kararını kaldırın, Ordu'da olan müvekkilim yarın gelip ifade verecek demesine rağmen ve usulde bu mümkün iken kabul etmedi. Buna rağmen öğlen yola çıktım ve kendisine yarın sabah geleceğim söylendi. Şimdi de televizyonda yakalandı sözleri var. Hem ifade almak istiyorlar ve yola çıkıyoruz hem de bu ifadeler … Allah’a çok şükür hiç bir kaçacak işimiz olmadı" ifadelerini kullandı. 

EŞİ DE TWİTTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI

Murat Hazinedar'ın eşi Özlem Hazinedar da Twitter hesabından eşi için 'müvekkilim' sıfatını kullanarak bir açıklama yaptı. Özlem Hazinedar, "2018 yılında görevden uzaklaştırılmasına gerekçe oluşturulmak üzere hazırlanan tevdi raporu üzerinden başlatılan,aradan geçen 4 yılın ardından, üstelikte bu süre zarfında sayısız defa şahsen ve yazılı olarak Başsavcılığa müracaat ederek 'ifademi alın' talebinin her defasında yanıtsız bırakıldığı soruşturma dosyasında, iddia edilen hususlarda dosya üzerine konulan gizlilik kararı nedeniyle bilgi sahibi olamasakta, verilemeyecek cevap ama atılan iftiralara karşı söylenecek çok sözü olan müvekkilimin, son 2 gündür şehirdışında olması nedeniyle, durumdan haberdar olur olmaz ifadesini vermek üzere İstanbul’a hareket ettiğini kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadelerini kullandı. 

Özlem Hazinedar, ayrıca eşi Murat Hazinedar'ın 4 sayfalık bir yazılı açıklamasını daha "Müvekkilim Murat Hazinedar'ın tarafıma ulaştırdığı beyanıdır" şeklinde Twitter hesabından yayınladı. 

"CHP YÜKSEK DİSİPLİN KURULU'NA VERİLMİŞTİ"

Dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Seyin Sayet Böke, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın, 13 Ekim 2016 tarihinde Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini bildirmiş, 23 Aralık 2016 tarihinde de parti kurallarına aykırı hareket ettiği iddiasıyla "uyarma" cezası verilmişti.

"İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRMIŞTI"

İçişleri Bakanlığı, Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında yazılı bir açıklama yapmış, "Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında mal varlığına yönelik olarak yürütülen soruşturma; FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yürütülen soruşturma; ayrıca belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız kişisel menfaat temin edilmesi ve görevi kötüye kullanma niteliğindeki diğer eylemlerinden hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle Murat Hazinedar Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştır." ifadelerini kullanmıştı.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULDU

6 Ağustos 2016 tarihinde ise FETÖ/PDY'nin darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti.

2018 BAŞINDA GÖREVİNDEN ALINDI

Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar 4 Ocak 2018 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından beraberinde Belediye Meclisi üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil'in Anayasa'nın 127'nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda görevlerinden uzaklaştırılmıştı. 

Başkan Tepe Altınordu Belediyesi'nde A Takımı'nı kurdu Başkan Tepe Altınordu Belediyesi'nde A Takımı'nı kurdu

Bunun üzerine aynı gün eşi Özlem Hazinedar ile birlikte kameralar karşısına geçen Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Basından öğrendiğim kadarıyla uzaklaştırılma gerekçem, birtakım yolsuzluk iddialarıyla 2016 yılından beri hakkımda FETÖ/PYD üyeliği suçu iddiasıyla yürütülen soruşturmalardır. Değil ben; bu darbeci terör örgütü olan cemaate, hiçbir cemaate mensup ailemde ya da sülalemde bir tek kişi bulamazlar" demişti.

CHP'DEN İSTİFA ETTİ

Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldıktan sonra 15 Şubat 2019'da Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etmişti. 

Editör: TE Bilisim