İSTANBUL - İstanbul polisinin Beşiktaş'taki müdahalelerinin çok ağır olduğiunu söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Manzara, bayram manzarası değil" dedi. Yön Radyo'nun canlı yayınına bağlanan Başkan Hazinedar, "Beşiktaş'ta gördüğümüz tablo, manzarayı tam olarak yansıtmıyor. Geceden gelen insanlar vardı. Emniyet teşkilatı sabah erken saatlerde bariyerler koyarak geçişleri engelledi. Artık polise talimat verenler daha önemli. Sonuçta polis Hükümet'in talimatlarını yerine getiriyor. Çok kötü müdahaleler oldu, yaralananlar odu. Çok sayıda yaralı genç kardeşimiz var. Bunların büyük bir kısmına bir Şişli ilçe binamızda müdahele ettik. Çok yoğun bir gaz var. Milletvekili arkadaşlarımızla da beraberdik. Onlar da gazdan çok zarar gördü. Özellikle birkaç milletvekilimize müdahale edildi." dedi.

"TÜRKİYE'DE GERÇEKLERİ YANSITAN MEDYA ÇOK AZ" 

Özellikle Beşiktaş'ta 1 Mayıs manzaralarının hiç hoş olmadığının altını çizen Hazinedar, "Görüntü hiç hoş değil. Bakın bunları yaşıyoruz. Çok fazla söylenecek birşey yok. Duyarlı televizyon kanallarımız olayları yansıtmaya çalışıyor. Türkiye'de gerçekleri yansıtan medya çok az. 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutluyorum. Ben bir Belediye Başkanı olarak bariyerleri aşarak Taksim'e gittim. İşçi kardeşlerimile beraber Taksim Anıtı'na çelengimizi koyduk. 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybeden emekçi şehitlerimiz ve tüm mağdur olanlar adına çelengimizi koyduk. Beşiktaş Belediye Başkanı olarak biz bunu yaşadık, ama isterdim ki toplumun her kesiminden gelen yurttaşlarımız bunu yaşayabilsin." dedi.

"BAYRAMLAR, SİYASİ MÜCADELE ALANLARI DEĞİLDİR"

Bayram alanlarının siyasi mücadele alanları olarak görülmemesi gerektiğini söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Her bayram siyasi bir mücadele bayramı haline geldi. Üstelik bugün müslümanlar için de kutsal bir gün. Regaip Kandili. İsterdik ki, ikisini de kutlayabilelim ama mümkün olmuyor. 1 Mayıs'ı bayram olarak kabul eden iktidar, bunu iktidarda kalma anlayışının bir parçası olarak görüyor. Bugün de çok ciddi bir gaz atışı oldu. Bayramlar siyasi mücadele alanları değildir. Tüm ulusumuzun, hepimizin bayramıdır." diye konuştu.
Editör: TE Bilisim