ORDU - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından 22 Mayıs 2015'te resmen hizmete açılan Ordu-Giresun Havalimanı'nın 2016 yılı yolcu kapasitesi açıklandı. Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli olarak yapımı tamamlanan Ordu-Giresun Havalimanı, açılışının üzerinden yaklaşık 1,5 yıl sonra kapasitesinin neredeyse yarısını tekabül eden yolcu sayısına ulaşta. 2016 yılı Ocak ve Kasım ayları arasındaki 11 aylık dönemde, toplam 712 bin yolcunun kullandığı Ordu-Giresun Havalimanı'ndaki uçuşların 139'u yurtdışı olmak üzere 6 bin uçuş gerçekleşti. Havalimanını, açıldığın ilk günden bugüne kadar ise toplamda 934 bin 981 yolcu kullanmış oldu.

"2017 MART'TAN İTİBAREN HAVA TRAFİĞİ ARTACAK"

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, geçtiğimiz günlerde Samsun'da düzenlenen bir basın toplantısında, "Samsun Çarşamba Havalimanı'nı, pistte yapacağımız çalışmalar nedeniyle, 1 Mart-31 Mayıs 2017 tarihlerinde kapatmaya karar verdik" demiş, bu süre içerisinde de Samsun'daki uçuşların Merzifon Havalimanı ve Ordu-Giresun Havalimanı'na yapılacağını söylemişti. 

"SAMSUN BASINI KARŞI ÇIKMIŞTI"

Ordu-Giresun Havalimanı'nın yanında 2015 yılı verilerine göre toplam 1 milyon 713 bin yolcuya ev sahipliği yapan Çarşamba Havalimanı'nın 3 aylık pist bakımı nedeniyle kapatılmasına Samsun basını ise çok sert tepki gösterdi. Bu süre içerisinde Ordu'da yaşanacak olan hava ve yolcu trafiği artışı karşısında Samsun ekonomisinin zarar göreceğini belirten Samsun basını, pistin kapatılmadan bakımının yapılması yönünde kamuoyu oluşturmaya çalışmıştı. Çarşamba Havalimanı, 1999 yılında hizmete açılmıştı.
Editör: TE Bilisim