ORDU(GÜLYALI) - Ordu Bağımsız Milletvekili ve İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin ile dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın girişimleriyle temelleri atılan ve temel atma töreninde bitiş tarihi 528 gün olarak açıklanan Ordu-Giresun Havaalanı, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da gündemindeydi. İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'ndaki bir açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, açılışı tarihini yıl sonu veya 2015'in ilk ayının başı olarak açıklamıştı. Üst yapı çalışmalarının sonlarına doğru yaklaşılan Ordu-Giresun Havalimanı'nın üst yapı inşaatında iset ödenek sıkıntısı olduğu ortaya çıktı. 

CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız da, Ordu-Giresun Havalimanı üst yapı inşaatında incelemelerde bulundu, yüklenici firma ve şantiye yetkilileriyle görüştü. Muhalefet partisi milletvekili olarak amacının eleştirmek, yıkmak olmadığını söyleyen Yıldız, 2 ay sonra bitecek olan ödeneğin bir an önce arttırılması için elinden gelen katkıyı sunacağını söyledi. 

İşte CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız'ın açıklamaları:

"Muhalefet milletvekili olarak ben burada eleştirmek, yıkmak değil bu işin yapılabilmesi için ne katkı koyabilirim o anlamda bir görüşmü yaptım. Ciddi bir çalışma var ama Türkiye'de son dönemde Karayolları'nda, Devlet Su İşleri'nde olduğu gibi ödenekle ilgili sıkıntıları var. Sözleşme yapılmış, sözleşmede benim gördüğüm eksiklik şu. 80 milyon liraya ihale edilen Ordu-Giresun Havaalanı Üst Yapı İnşaatı'nın 10 milyon liralık kısmı bu sene için belirtilmiş, 70 milyon lirası da 2015 yılı için planlanmış. Eksik olan, noksan olan bu. Çünkü havaalanı üst yapı inşaatında kullanılan malzemelerin çoğu siparişle yapılan malzemeler. Yurt dışından ithal olarak yapılan malzemeler. Ayrıca biliyorsunuz Dünya'da sadece Japonya'da deniz üzeri doldurularak havaalanı yapılıyor, Türkiye'de ilk proje. Aksaklıkları, eksiklikleri var." 

"ÖDENEK SIKINTISI VAR"

"Burada idare ile müteahhit eğer doğru bir zemin üzerinde otururlarsa, birlikte bu işi yapma niyeti içinde olurlarsa, birbirlerini kontrol etmek değil, birbirlerine yardımcı olmak niyetiyle çalışırlarsa bu iş hızlıca biter. Müteahhit arkadaşlar bu işi hızlıca yapmaya çalışıyorlar ama ödenek sorunları var. Ben de gittiğimde ödenekle ilgili katkı koymak için çaba sarfedeceğim. Proje eksiklikleri ile ilgili bilgi aldım. Onlarla ilgili öneri getireceğim ama DLH kendisi karar verecek. Sonuçta ben de inşaat mühendisi birisi olarak düşüncelerimi Genel Müdürlüğe ileteceğim. Çalışmalar doğru gidiyor ama işin beklenilen sürede bitmesi için buranın ödenek probleminin çözülmesi lazım. Buna katkı koymaya çalışacağım. Sonuçta Ordu Havaalanı Ordu'nun geleceği için, turizmi için önemli bir havaalanı. Orduluların yıllardır hayali. İnşallah süresi içinde biter."

Havaalanı üst yapı işlerinin yapan yüklenici firma yetkilileri de ödenek sıkıntılarını, "2 ay sonra ödenek bitiyor. Yurt dışından gelen malzemelerimizi bağlayabilelim, işi zamanında yetiştirelim." diyerek dile getirdi.   
Editör: TE Bilisim