ORDU - Yapımına 2011 yılında başlanan Ordu-Giresun Havaalanı'nda inşaat çalışmaları hızla sürerken, havaalanının 2014 yılı sonuna tamamlanması hedefleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kayıtlarına göre 731 bin 452 nüfusa sahip Ordu ve 425 bin 007 nüfuslu Giresun'a hizmet edecek havaalanı, yılda 2 milyon yolcu kapasitesiyle neredeyse iki ilin nüfusunu ikiye katlayacak.
"HERKESİN ÖRNEK GÖSTERDİĞİ BİR HAVAALANI"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada, Ordu-Giresun Havaalanı'nın tüm siyasetçilerin ve devlet adamlarının örnek gösterdiği modern bir havaalanı olduğunu belirtti. "Havalimanının bu hale gelmesine vesile Sayın Başbakanımız ve Hükumetimizdir" diyen Yılmaz, havaalanından yılda 2 milyon yolcu taşınmasının beklendiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Deniz üzerinde inşa edilen havaalanı 750 bin nüfuslu Ordu ve 450 bin nüfuslu Giresun illerine hizmet edecek ama yılda 2 milyon yolcu taşınması bekleniyor. Zira iki ilin, il nüfusu dışında başta İstanbul olmak üzere Dünya'nın birçok yerine yayılmış çok yoğun bir nüfusu var. Ordu ve Giresun'u bir araya topladığımızda tahmin ediyorum 3 milyona yakın dünyada yaşayan vatandaş vardır. Dolayısıyla 2 milyon rakamını bu şekliyle tavsiye edebiliriz. Ordu-Giresun Havalimanı'nın tamamlanmasını herkes gibi bizler de sabırsızlıkla bekliyoruz. İnşallah hayal olan bu proje önümüzdeki aylarda hizmete girecek. Şimdiden Ordu ve Giresunlulara hayırlı olsun."

"PİST İNŞAATI 15 TEMMUZ'DA BİTİRİLECEK"

Başkan Yılmaz, üst yapının 29 Ekim'de tamamlanacağını hatırlatarak, "Pist 29 Ekim'de açılacaktı, uçakların inme aşaması gerçekleşecekti fakat tam teşekküllü, her yönüyle tamamlanmış bir havalimanı istedik. Tahmin ediyorum yıl sonunu bulacak gibi. Başbakanımız da geçen hafta havaalanının yıl sonu açılacağını söylemişti" dedi.

Havaalanının belirtilen tarihte tamamlanması için 138 kamyonun gece gündüz denize taş taşıdığını da sözlerine ekleyen Başkan Enver Yılmaz açıklamasında, havaalanı inşaatı için ekiplerin 24 saat çalıştığını belirterek, "Deniz üzerine inşa edilen Dünya'nın ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin birinci havaalanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı için denize 29 milyon ton taş döküldü. Günde 138 kamyonun tonlarca taş taşıması suretiyle pist inşallah 15 Temmuz'da bitirilecek" şeklinde konuştu.

"BUŞBAKANIMIZ YIL SONUNDA AÇILACAK DEDİ"

Başkan Yılmaz, havaalanının Ordu ve Giresun illerinin arasında olmasının önemine de işaret ederek, şunları kaydetti: "Tek ihale değil bu, üst yapı ve altyapı ihalesi var, yaklaşık 4 bin 550 metre uzunluğundaki piste ilişkin inşaat süreci inşallah 15 Temmuz itibariyle bitiyor. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta zaten yıl sonunda Ordu-Giresun Havaalanı'nın açılacağını söylemişti. Daha önce gerçekleştirilen üst yapı ihalesine ilişkin çalışmalara yer tesliminden sonra devam ediliyor."
Editör: TE Bilisim