ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Orta Karadeniz'de yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı bekleniyor. Vatandaşları bu olumsuz hava koşulları karşısında uyaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istiyor. 

Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığı, iç ve güney kesimlerde 4 ila 12 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, Akdeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli esmesi beklendiğinden özellikle ulaşımda aksamalar ve çatı uçması olaylarına karşı dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden esen kuvvetli rüzgarla birlikte yer yer toz taşınımı olacağını, bununla birlikte vatandaşların hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma gibi konularda da tedbirli olmaları istendi. 

BÖLGELERDE HAVA DURUMU:

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar bölgenin güney ve doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 
BALIKESİR, BURSA VE EDİRNE: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23,
ISTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22.

EGE BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar kuzey ve iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
A.KARAHİSAR: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Tahmin edilen hava sıcaklığı ise 21 derece dolaylarında.
AYDIN: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerine kadar iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Tahmin edilen hava sıcaklığı 28 derece.
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerine kadar kuzey ve iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı ise 23 derece dolaylarında olacak. 
MANİSA: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenirken, tahmin edilen hava sıcaklığı ise 25 derece dolaylarında olacak. 

AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar bölgenin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerine kadar iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiği Adana'daki sıcaklık 28 derece. 
ANTALYA ve HATAY: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerine kadar iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Tahmin edilen hava sıcaklığı 25.
MERSİN: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerine kadar iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Beklenen hava sıcaklığı ise 27 derece dolaylarında olacak.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
AKSARAY: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23,
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18,
ESKİŞEHİR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21,
KONYA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 derece dolaylarında olacak.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar bölgenin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
BOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18,
DÜZCE: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22,
KARABÜK: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24,
ZONGULDAK: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
ORDU: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök görültülü sağanak yağışla 20,
BAYBURT: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25,
GIRESUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22,
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21.
TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Ağrı ile Erzurum ve Muş'un doğu kesimlerinin, yarın (Pazartesi) bölgenin batısının yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek rüzgarla birlikte bölgenin doğusunda yer yer toz taşınımı bekleniyor.
ELAZIG: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31,
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24,
TUNCELİ: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31,
VAN: Parçalı bulutlu 26.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı, yer yer çok bulutlu; yarın (Pazartesi) Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek rüzgarla birlikte yer yer toz taşınımı bekleniyor.
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu 34,
GAZİANTEP: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27,
MARDİN: Parçalı bulutlu 29,
ŞANLIURFA: Parçalı ve çok bulutlu 31.

"DENİZLERDE HAVA"

Öğle saatlerinden sonra Orta Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ: Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, akşam güneyi güneybatıdan 2 ila 4, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.
MARMARA: Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğudan, gece güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
EGE: Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar; Batı ve kuzeybatıdan, gece kuzeyi güneydoğudan, güneyi güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.
AKDENİZ: Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: batı ve güneybatıdan, akşam saatlerinden sonra batısı kuzeybatıdan 3 ila 5, orta ve batısı 4 ila 6, öğle saatlerinden sonra Orta Akdeniz'de 5 ila 7, gece 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Orta ve Batı Akdeniz'de 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.
VAN GÖLÜ: Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.
Editör: TE Bilisim