Meteoroloji Genel Müdürlüğü zirai faaliyetlerin devam ettiği kıyı kesimlerde Marmara, Kuzey ve Batı Ege, Doğu Akdeniz ve Karadeniz'in kıyı, orta ve iç kesimlerinde orta şiddette,  yer yer kuvvetli zirai don riskinin bulunduğunu açıkladı. Bu durum Pazar gününden itibaren 22 Şubat Pazartesi saat 10:00'a kadar sürecek. 

KARADENİZ'E ÇIĞ UYARISI YAPILDI

Meteoroloji yetkilileri son günlerde yurt genelinde etkili olan kar yağışlı sistem nedeniyle Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle Doğu Anadolu'nun doğusunda mevcut kar örtüsü üzerine gelen yeni ve kalın kar örtüsü nedeniyle dik yamaçlarda çığ riskinin arttığını söyledi. Yetkililer, "Çığ nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" uyarısı yaptı.

HAVA SICAKLIĞI NE ZAMAN ARTACAK?

Peki içinde bulunduğumuz kış mevsimi dolayısıyla soğuk ve yağışlı hava devam edecek mi? Meteoroloji bu sorunun yanıtını da verdi. Hayır, soğuk havalar bir süreliğine daha devam edecek. İşte o açıklama:

"Halen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında olan kuzey, iç ve batı bölgelerdeki hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında, doğu bölgelerde ise mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyretmektedir. Hava sıcaklıklarının Salı (16.02.2021) günü güney ve iç bölgelerden başlayarak, Çarşamba (17.02.2021) ve Perşembe (18.02.2021) günleri ise doğu bölgelerde 8 ila 15 derece azalması bekleniyor. Söz konusu sıcaklık düşüşünün hafta sonuna kadar etkili olması beklendiğinden, buzlanma ve don hadiselerinin neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Editör: TE Bilisim