Başkan Albayrak'ın Perşembe'de ilk Meclis toplantısı Başkan Albayrak'ın Perşembe'de ilk Meclis toplantısı

Yurt genelinde özellikle de Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava dalgasi etkisini arttırdı. Birçok ilde kar yağışının başlamasıyla birlikte 6 Şubat Pazartesi okul var mı yok mu sorusunu gündeme getirdi.

Peki hangi illerde okullar tatil edildi? Ordu'da kar tatili var mı? İşte bu soruların yanıtı. 

"ORDU'DA KAR TATİLİ YOK"

Ordu'da kar tatili olduğuna dair Ordu Valisi Tuncay Sonel'den herhangi bir açıklama gelmedi. Ordu Valiliği'nin resmi sosyal medya hesaplarından da sadece dikkatli ve tedbirli olunması yönünde açıklama yapıldı.

"SAMSUN VE GİRESUN'DA SON DURUM"

Karadeniz Bölgesi'nde ise komşu il Giresun Valiliği'nden bir açıklama geldi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yaşanan kar yağışı, olumsuz hava koşulları ve buzlanma riski dolayısıyla Alucra, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Güce, Şebinkarahisar ve Yağlıdere ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime bir günlük ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kent merkezi ile Bulancak, Eynesil, Görele, Keşap, Piraziz ve Tirebolu ilçelerinde de köy okullarında eğitime bir günlüğüne ara verildiği, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin ise izinli sayılacakları kaydedildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı, olumsuz hava şartları ve ulaşımda yaşanabilecek olası aksaklıklar nedeniyle Asarcık ilçesinde bütün okulların, Havza ve Kavak ilçelerinde ise taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi.

Eğitime ara verilen okulların güncel listesine "http://samsun.meb.gov.tr/www/olumsuz-hava-kosullari-nedeniyle-egitim-ogretime-ara-verilen-okullarimiz/icerik/2727" adresinden ulaşılabilecek.

Bunun yanı sıra Düzce, Sinop, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt'ta il genelinde 1 gün, Kastamonu'nun Cide ilçesinde 1 gün tatil edildi.

Diğer bölgelerde ise Ankara, Bitlis, Şanlıurfa, Kütahya, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Gaziantep, Sivas, Malatya, Tunceli, Kahramanmaraş, Hakkari, Elazığ, Bayburt, Karaman, Isparta, Kayseri, Niğde, Adana, Muğla, Nevşehir, Batman, Erzurum, Burdur, Afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Antalya, Denizli, İzmir, Ağrı, Kırşehir ve Yozgat'tan da tatil haberleri geldi. 

Editör: TE Bilisim