Fatsa Belediyesi tarafından bu sene 4'üncüsü düzenlenen Hamsi Festivali'nde Pençe-Kilit Harekatı kapsamsındaki şehitlerimiz nedeniyle bir çok etkinlik ileri bir tarihe ertelendi. 

Festivale başta Ordu Valisi Tuncay Sonel olmak üzere AK Parti Ordu Milletvekilleri Şenel Yediyıldız, Ergün Taşcı, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, CHP İl Başkanı Atila Şahin, çevre ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hamsi Festivali'ne ise 'siyanür' damga vurdu. Açılışta konuşan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel Fatsa'nın tüm dertlerinde yanında olmaya çalıştıklarını belirterek, "İktidar, muhalefet, STK'lar olarak hnep beraber bir arada olduğumuzda başaramayacağımız hiçbir şey yok. Fikirlerimiz farklı olabilir, ama vatanımız aynı. Fatsa'mız, Ordu'muz aynı, kederimiz, sevincimiz aynı" ifadelerini kullandı.

"SİYANÜR BELASI TEPEMİZDE"

CHP'li Adıgüzel, "Bir siyanür belası tepemizde duruyor. Elekçi Irmağı'na kurşun karışıyor. Elekçi Irmağı'nda kurşun miktarı tam yüz kat fazla. Bir adama kurşun atarsınız, öldürürsünüz. Onlar koca bir Fatsa'ya kurşun atıyorlar. Arkadaki Kuzey Anadolu Fay Hattı'na 20 kilometre mesafede bir siyanür havuzu olmaz. Fatsa'ya 5 kilometre mesafede bir siyanür havuzu olmaz. Buradaki herkesin, bütün milletvekili arkadaşlarımızın bu konuda artık ortaklaştığını ben biliyorum. Bu işi sona erdirmek, birlikte mücadelemizi yükseltmek zorundayız. Tabiki yapılanlar var, fakat bunlar yetersiz kalıyor. Daha sert, daha dik duruş göstermek lazım. Birlikte mücadele etmek lazım. Biz yanlış birşey yapmıyoruz. Biz çocuklarımızı, neslimizi savunmaya çalışıyoruz. Toprağımızı, vatanımızı savunmaya çalışıyoruz. Eğer biz bunu savunamıyorsak, bize yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.  

CHP'li Adıgüzel'in açıklamalarına ilk yanıt AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı'dan geldi. Taşcı, "Birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Sorunlarımızı sözle değil, eylem içerisinde yapmaya devam ediyoruz. Maden ile mücadelemi kendisi çok iyi biliyor. Çıkıp madencilikle ilgili somut hedeflerimizi söylüyoruz. Muhalefet de söylüyor. Tabiki doğayı, tabiatı bozmadan madencilik diyoruz. Muhalefette konuşmak kolay, ama iktidar sorumluluğu içerisinde istihdamından, ülkenin katma değerine kadar bu tavrı net bir şekilde koymuş kişileriz. Onun için dile getirelim madenciliği, ama Fatsa sahip çıkmıyor sözünü kabul etmiyoruz" dedi. 

AK PARTİ'DEN CHP'YE TEŞEKKÜR GELDİ 

Bir diğer Ordu Milletvekili Dr.Şenel Yediyıldız da yaptığı konuşmada, CHP'li Adıgüzel'e teşekkür etti. Yediyıldız, "Mustafa Bey'e teşekkür ediyorum. Mutlafa Mustafa Bey gibi uyarıcı vekillerimizin olması lazım. Muhalefette de olması lazım, iktidarda da olması lazım. O uyarıcı ifadeleri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

YEDİYILDIZ: "BİZ YAPTIK BİZ DÜZELTECEĞİZ"

AK Partili Yediyıldız sözlerini şu şekilde tamamladı: "Biz o uyarıları Mustafa Bey'den alıyoruz ve inşallah Fatsa'nın Çevre Yolu'nu da, maden meselesinde de şu ana kadar yapılanları biz yaptık, bundan sonra yine de biz yapacağız, biz düzelteceğiz." 

Başkan Tepe Altınordu Belediyesi'nde A Takımı'nı kurdu Başkan Tepe Altınordu Belediyesi'nde A Takımı'nı kurdu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener de CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'in eksikliklerden bahsettiğini belirterek, "Diğer milletvekillerimiz de mutlaka bunun bizim tarafımızdan yapılacağını ifade ettiler. Bunlar tatlı siyasi atışmalardır. Elbette olması gerekenlerdir, ama şundan emin olunuz ki pandemi sonrasında Dünya'nın şahit olduğu Türkiye'nin yürüyüşü ile herkesin gözünün üzerinde olduğu bir dönem yaşıyoruz. Bu büyük yürüyüşün, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında milletimizin güvenini kazanmış kadrolar tarafından yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın" dedi. 

Fesivalde, 10 ton hamsi tüketildi.

Editör: TE Bilisim