ANKARA - Hacı adaylarının sabırsızlık beklediği kura sonuçları açıklandı. Hac kura sonuçları sorgulama ekranı saat 23.00'dan sonra hizmete açıldı. 

Kutsal topraklara gidecek hacı adaylarını belirlemek için gerçekleştirilen kura çekimi, Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda Mehmet Görmez'in konuşması ile başladı. Görmez hacı adaylarından 'daha önce hac görevini yapanların ikinci kez çekilişlere katılmamasını' rica etti. Hac seyahat ücretlerinin pahalılığı hakkındaki şikayetleri de değerlendiren Görmez, haklılık olduğunu  ve bunun için de çalışma başlattıklarını söyledi. 

Mehmet Görmez'in konuşmasının ardından, başvuru yapan 1 milyon 892 bin 724 kişi arasından bilgisayar ortamındaki hac kura çekilişi yapıldı. Hac kura sonuçları çekiliş tamamlandıktan sonra hac.diyanet.gov.tr sitesinden ilan edildi. 

Kurada "Kesin Kayıt Hakkı" elde edenler, 27 Şubat-10 Mart tarihlerinde "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecek. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.
Editör: TE Bilisim