Geçtiğimiz 17 Mayıs'ta Giresun Jandarma Bölge Komukanlığı'na bağı JÖH ve Jandarma Komando timleri tarafından Giresun, Ordu, Trabzon, Gümüşhane ve Tokat kırsalında sürdürülen operasyonlarda 'Kawa' kod adlı İran uyruklu PKK'lı terörist Behrüz Dudkanlu sağ olarak yakalandı. 

Bu teröristin ifade ve yer gösterme çalışmalarından sonra bölgedeki operasyon ağı da genişletildi. Yaklaşık 1700 JÖH, Jandarma Komando ve PÖH timinin katılımıyla Karadeniz Bölgesi kırsalı kontrol altına alındı. 

Operasyonlarda, terör örgütü PKK'nın sözde Karadeniz Açılım Grubu'ndan olan 'Aras Faraşin' kod adlı PKK'lı terörist 'Aras Aslan' sağ olarak yakalandı. Giresun'un Güce-Espiye sınırında bulunan HES şantiyesinde görülen teröristin ihbarının alınması üzerine güvenlik güçleri bölgeyi çevirdi. Söz konusu terörist güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrısı üzerine sağ olarak yakalandı.

Konuya ilişkin resmi açıklama ise Giresun Valiliği'nden geldi. Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, "Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde, Giresun İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde icra edilen operasyonlar neticesinde, 17.05.2019 tarihinde Kawa (K) Behrüz Dudkanlu'nun birliklerimize teslim olması sağlanmış, kaçan terörist Aras Faraşin (K) Aras Aslan'ın yakalanabilmesi kapsamında; bahse konu yakalanan teröristin sorgulamasından elde edilen bilgiler ışığında, intikal güzergahları üzerinde alınan tedbirler ile birlikte ilimizin güney sektöründe; Giresun/Çamoluk/Alucra ile Gümüşhane/Kelkit-Şiran, Erzincan/Refahiye sınır hatları üzerinde 5 ayrı noktada 5 Jandarma Komando Timi ve 3 TTZA Kobra ile kuzey  sektöründe, Giresun/Espiye-Yağlıdere-Güce-Doğankent bölgesinde 7 noktada 6 JÖH Timi, 1 PÖH Timi ve 2 TTZA Kobra ile Pusu/Dinleme, Keşif/Gözetleme ve Arama/Tarama faaliyetlerine devam edilmekteyken, 22.05.2019 günü saat 19:00 sıralarında Güce/Espiye ilçeleri sınırında bulunan bir HES şantiyesine 1 bölücü terör örgütü mensubunun geldiğinin ihbar edilmesi üzerine süratle hareket eden birliklerimiz tarafından bölücü terör örgütü üyesi Aras Faraşin (K) Aras Aslan sağ olarak yakalanmıştır." ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim