İçişleri Bakanlığı'nın bazı belediyelerin kamu görevlisi dışındakilere hizmet pasaportu olarak da bilinen 'gri pasaport' sağlamasıyla ilgili başlattığı soruşturma devam ederken, Ordu'nun Korgan Belediyesi'nin dışında Gölköy Belediyesi'nin de adının karıştırılmak istendiği ortaya çıktı. 

Gölköy Belediye Başkanı Fikri Uludağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Gölköy Belediye Meclisi'nden çıkan kararın Ordu Valisi Tuncay Sonel tarafından onaylanmadığını belirtti. Başkan Uludağ, "İyi ki Ordu Valimiz Tuncay Sonel Gölköy ilçe Belediyesi olarak yurtdışına gitmek için aldığımız meclis kararına onay vermedi. Bizi bu olumsuz durumdan kurtardığı için kendisine ilçem adına teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. 

Son günlerde 'belediyelerin hizmet pasaportu sağlayarak yurt dışına insan gönderdiğine' yönelik bazı iddialar ve haberler gündeme gelmiş, olayla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından Malatya Yeşilyurt'ta 4 kişi görevinden uzaklaştırılmıştı. Bakanlığın müfettiş görevlendirerek Balıkesir Gömeç, Adıyaman Gölbaşı, Burdur Yeşilova, Yozgat Yerköy, Şanlıurfa Suruç ve Ordu'nın Korgan belediyeleri hakkında başlattığı soruşturma ise halen sürüyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kurmaylarına 'konunun takipçisi olun' talimatını verdiği medyanın gündemine düşmüştü. 

Editör: TE Bilisim