Yakalandığı COVID-19 virüsü nedeniyle bir süre önce rahatsızlanan ve durumu ağırlaşınca Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edilen emekli Kuran Kursu Öğreticisi Nuri Genç Hoca tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Nuri Genç Hoca, Giresun ve Ordu başta olmak üzere Karadeniz Bölgesi'nin önemli din ve ilim adamlarından biriydi. Merhumun cenazesi, Giresun'un Bulancak ilçesinde yarın saat 11:00 de kılınacak cenaze namazının ardından Piraziz ilçesine bağlı Tepeköy Köyü'nde toprağa verilecek.

BİR ÇOK İSİM TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Akşam saatlerinde alınan acı haber, Ordu ve Giresun'da büyük üzüntüyle karşılanırken, aynı zamanda Ordulu olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da bir taziye mesajı yayınladı. Erbaş, "Karadeniz Bölgemizin manevi önderlerinden, emekli Kur'an kursu öğreticisi Nuri Genç hocamıza Allah'tan rahmet, başta oğlu Giresun İl Müftü Yardımcımız Yusuf Genç olmak üzere tüm yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âlî olsun" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, merhum Nuri Genç Hoca'nın vefatı nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı. Başkan Güler, "Sağlık durumunu yakinen takip ettiğim, bölgemizin çok değerli büyüğü Nuri Genç hocamızı maalesef kaybettik. Her daim ülkesinin ve milletinin hayrı için çalıştı. Geride çok güzel eserler bıraktı. Başta ailesi olmak üzere, tüm sevenlerine sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı. 

Ordu eski Valisi ve şimdiki Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Ordu Valiliğim sırasında tanıdığım kanaat önderi emekli Kuran Kursu Hocamız Nuri Genç Hakk’a yürüdü. Rabbim rahmeti ile muamele eylesin. Sabır ve başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hayatını ilme, talebelerine ve kardeşliğe vakfetmiş bölgemizin kanaat önderlerinden muhterem Nuri Genç Hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Değerli büyüğümüze Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âlî olsun" dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı da yayınladığı mesajında, "Bölgemizin manevi önderlerinden Nuri Genç hocanın vefatını üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dilerim" dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız da yayınladığı taziye mesajında, "Hayatını ilime adamış Nuri Genç Hocaefendinin vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Rabbim mekanını cennet eylesin. Ailesine, sevenlerine ve yakınlarına sabırlar dilerim" ifadelerini kullandı. 

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da yayınladığı taziye mesajında, "Allah dostu, güzel insan Nuri Genç Hocamız, COVID-19 hastalığını yenemeyerek vefat etmiştir. Hocam, seni hiç unutmayacağız. Allah rahmet eylesin, mekanın Cennet olsun" ifadelerini kullandı.

NURİ GENÇ KİMDİR?

Nuri Genç Hoca, 1930 yılında Giresun'un Bulancak ilçesinde dünyaya geldi. Dedeleri Batum'dan önce İstanbul'a, oradan Bursa ve Adapazarı bölgesine, son olarak da Bulancak'a yerleşti. Çocukluk yılları Kur'an eğitiminin ve kitap bulmanın zor olduğu yıllarda mücadele içinde geçti. Kur'an eğitimini tamamlamak için dağlara çıktı. Orada kaçak olarak medreselerde hafızlık eğitimini tamamladı, Arapça öğrendi.

İlk görevine fahri resmi statü ile Samsun'un Terme ilçesinde Kur'an öğreticisi olarak başladı. Ardından Piraziz'in Güney Köyü ve Bozat Beldesi'nde görev aldı. Bu görevlerinin ardından Bulancak'a resmen Kur'an öğreticisi olarak atandı. Burada 32 yıl görev yaptıktan sonra da emekli oldu. Bulancak'ta Türkiye Diyanet Vakfı yönetim kurulu üyeliği görevini de yürüten Nuri Genç Hoca, bugüne kadar yüzlerce hafız yetiştirdi. 

Editör: TE Bilisim