Giresun'un Dereli ilçesinden geçen Akköy Deresi sel suları nedeniyle taştı. İlçede sel sularının hızı yaklaşık 60 km'yi bulurken önüne kattığı her şeyi sürükledi. Şiddetli düzgarla birlikte cadde üzerindeki banka ATM'leri, otomobiller, minibüsler, kamyonetler, taksi durakları sel sularıyla sürüklendi. Dereli ilçesinin Giresun merkez ile karayolu bağlantısı sel ve heyelan nedeniyle kesildi.

GİRESUN-DERELİ-SİVAS YOLU ULAŞIMA KAPALI

Giresun'da Aksu Deresi'nin bazı noktalarda taşması sonucu Giresun-Dereli-Sivas kara yolu ulaşıma kapandı. Merkeze bağlı Ülper köyü yakınlarında kontrol noktası oluşturan polis ekipleri, araçların geçişine izin vermiyor.

PİRAZİZ'DE ABDAL DERESİ

Giresun'un Piraziz ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Ordu sınırındaki Abdal Deresi taştı. Abdal Deresi'nin taşması sonucu Eren Mahallesi'nin bir bölümündeki yollar, bahçeler ve çocuk parkı su altında kaldı. Ordu'nun Ambarcılı ve Kestane Mahallesi'ne giden yol ulaşıma kapandı. Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, Ambarcılı ve Kestane Mahallesi'ndeki sorunlara anında müdahele ederek yolun tekrar ulaşıma açılmasını sağladı. İlçede deredeki balıklar caddelerde sürüklendi.

DOĞANKENT'TE SU YÜKSEKLİĞİ 1 METREYİ BULDU
BAŞKAN ÖZDEN: "EKİPLER MÜDAHALE EDEMİYOR"

Giresun'un Doğankent ilçesinde de aşırı yağışlar nedeniyle ilçe merkezinde sel sularının yüksekliği 1 metreyi buldu. Doğankent Belediye Başkanı Rüşan Özden, "Yaklaşık bir metre su yükseltisi var, her yer dolmuş durumda. Ekipler müdahale edemiyor, hiç kimse bir yere gidemiyor, yapabileceğimiz şu anda birşey yok." dedi.

YAĞLIDERE'YE ULAŞIM KESİLDİ

Giresun'un Yağlıdere ilçesinde de Yağlıdere Deresi taştı. İlçeye ulaşım sağlanamıyor. İlçede meydana gelen zarara ilişkin henüz bir tahmin yapamadıklarını belirten Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş, "Espiye-Yağlıdere yolu kapandı. Dere bu bölgede de yoldan akıyor. Bu nedenle sıkıntı yaşıyoruz. Çarşının karşısında yer alan Bük Mahallesi su içerisinde. Su çarşıya da ulaşmak üzere. HES'ler barajlarını açtı. Yağmur sürerse dere çarşı içerisini de basabilir." diye konuştu.

1 KİŞİ ÖLDÜ 1 KİŞİ YARALI

Giresun Valisi Enver Ünlü, "Bir vatandaşımız kayıp. Taşkın sebebiyle Espiye'de bir vefatımız var. Bir de üzerine duvar devrilen yaşlı teyzemiz yaralı" açıklamasını yaptı.  

BAŞKAN GÜLER'DEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Öte yandan geçirdiği trafik kazası sonucu hafif yaralanan ve Ankara'daki tedavisinin ardından istirahatte olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, sosyal medya hesabından komşu Giresun'a geçmiş olsun mesajı yayınladı. Başkan Güler, "Komşumuz Giresun'da yaşanan sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun. Allah, ülkemizi tüm doğal afetlerden korusun" dedi.

Editör: TE Bilisim