GİRESUN'da meydana gelen büyük sel felaketinin bilançosu saatler geçtikçe ağırlaşıyor. Sele kapılan 5 askerden 2'sinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Şehit askerlerden birinin Ordu'nun Çamaş nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Erdem Çıtır olduğu açıklandı. Toplam can kaybı 5, kayıp sayısı ise 12'ye yükseldi.

ŞEHİT ASKER ÇANAKKALE'YE UĞURLANACAK

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Çanakkaleli Giresun şehidinin bugün saat 17:00'de Ordu-Giresun Havalimanı'ndan Çanakkale'ye uğurlanacağını açıkladı. 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, "Giresun'da meydana gelen sel felaketinde şehit olan Ordu Çamaşlı hemşehrimiz Jandarma Uzman Çavuş Erdem Çıtır'a ve hayatını kaybeden diğer tüm askerlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi. 

ACI HABER ÇANAKKALE'YE ULAŞTI

Giresun'daki selde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Onur Kıran'ın şehadet haberi, Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki ailesine ulaştı.

Ailenin ilçe merkezinde bulunan Çamburnu Sitesi'ndeki baba evine giden askeri ve mülki erkan, şehidin babası Müjdat Kıran ve annesi Filiz Kıran'a acı haberi verdi. Şehidin baba evine ve çevredeki apartmanlara Türk bayrakları asıldı. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tahsin Saruhan şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. 

TOPLAM CAN KAYBI 5 KAYIP SAYISI 12

Giresun'daki sel felaketinde toplam can kaybı 5'e yükselirken, 12 kişinin ise hala kayıp olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilisim