Kış mevsiminde tek tüpten ulaşım sağlanan Eğribel Tüneli, diğer bölümdeki çalışmaların tamamlanmasıyla çift tüple hizmete hazır hale getirildi.

Giresun'un iç kısımdaki Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri ile Sivas arasındaki güzergahta bulunan Eğribel Tüneli'nin inşası tamamlandı.

İç Anadolu'yu Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan, Sivas-Giresun güzergahında 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin toplam uzunluğu her biri 5 bin 900 metre olmak üzere çift tüp şeklinde 11 bin 800 metre. Giresun-Sivas istikametindeki çalışmaların tamamlanmasıyla 2021 yılının sonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca tek tüpten çift yönlü ulaşıma açılan tünel, bölgedeki vatandaşların kış mevsimindeki ulaşım çilesini sona erdirdi.

Ordu'da DEAŞ operasyonu gerçekleştirildi! Ordu'da DEAŞ operasyonu gerçekleştirildi!

Tipi ve fırtına nedeniyle ulaşımın zaman zaman durduğu Eğribel Geçidi'nde, güvenli ve hızlı ulaşım imkanı sağlayan tünelle yol 6,5 kilometre kısaldı. Güzergahta ayrıca 20 dakikalık zaman tasarrufu sağlandı.

Tünelin Sivas-Giresun istikametindeki sol tüpünde ise beton kaplama, asfalt dökümü, elektronik ve aydınlatma çalışmaları tamamlandı. Yol çizgilerinin de çizilmesiyle tünel ulaşıma hazır hale getirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 30 Nisan Pazar günü gerçekleştirdiği Giresun ziyaretinde, tek tüp olarak hizmet veren tünelin artık iki tüpünü de bitirdiklerini belirterek, "Eğribel Tüneli de bugün itibarıyla tamamen bitmiştir ve hizmete veriyoruz, vatandaşımız kullansın, hayatı kolaylaşsın." dedi.

Editör: TE Bilisim