İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ordu ve Giresun'da yaşanan sel felaketi nedeniyle helikopterle bölgeye geldi. Gece saat 02:15 sıralarında Ordu semalarında bölgeyi havadan inceleyen Soylu'yu taşıyan helikopter Ordu-Giresun Havalimanı'na iniş yaptı. Bakan Soylu'yu Ordu Valisi Tuncay Sonel ve Giresun Valisi Enver Ünlü beraberindeki yetkililerle birlikte karşıladı. Şiddetli yağış dolayısıyla sel ve heyelanların yaşandığı Giresun'a gelen Soylu, AFAD Merkezinde yetkililerle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

DERELİ'DE SEL SULARININ YÜKSEKLİĞİ 2 KM'Yİ GEÇTİ
MAHSUR KALAN 25 KİŞİDEN 5'İ KURTARILDI 20'Sİ HALA MAHSUR

Havanın aydınlanmasıyla büyük felaketin bilançosunun artabileceğini belirten Bakan Süleyman Soylu, "Maalesef Dereli merkezde su 2 metrenin üzerine kadar yükseldi. Burada ilk önce 5 vatandaşımızın mahsur kaldığı söylenmişti. Dereli'yi ulaşmak da mümkün değil. Tali yollardan gelen bir takım kurtarma araçları vasıtasıyla buradaki vatandaşlarımız kurtardılar. Şu anda Dereli'deki düğün salonunda 20 vatandaşımızı kurtarma çalışmaları devam etmektedir" şeklinde konuştu.

ASKERİ ARAÇ GEÇERKEN MENFEZ ÇÖKTÜ
5 ASKERİMİZ KAYIP, ULAŞILAMIYOR!

Bakan Soylu açıklamasında yürekleri yakan haberi ise şu şekilde verdi: "Yine kapalı olan yollarımız var. Tirebolu-Doğankent yolumuz şu anda kapalı ve maalesef Tirebolu-Doğankent yolunun üzerinde Doğankent'e giderken bir jandarma aracımız, içerisinde 5 jandarmamızın bulunduğu araç, 12'nci kilometresinde bir menfezde maalesef suların içerisinde gömülü olarak kaldı. Şu anda Jandarma Bölge Komutanımız orada, arama-kurtarma timlerimiz orada. Aracı görüyorlar, ama ulaşamıyorlar. Yine orada bir iş makinesi, bir eskavatörde bir operatör de maalesef kayıp. Yani, Tirebolu-Doğankent yolunda şu anda 5 metrelik bir menfezin  çökmesi ve menfezin üzerinden araçların geçmesi esnasında 5 jandarmamız ve 1 de operatörümüzün kayıp olduğunu söyleyebilirim. Buradaki arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. 40-45 metrelik, bir taraftan 10-15 metrelik mesafe olmasına rağmen suyun yüksekliği sebebiyle ulaşılamıyor. 

Bakan Soylu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Tirebolu-Güce yolunda bir problem yok ama Güce'den sonra bugün yayladan dönen İl Genel Meclisi üyelerimizin de içerisinde bulunduğu toplam 20 kişilik, 8 kişisi bir noktada, diğerleri başka bir noktada olmak üzere şu anda onlar da mahsurlar ve onlara da ulaşılamıyor. Şu anda kayıp olduğunu bildiğimiz yaklaşık 6 kişimiz daha var. Tirebolu'da 1 kişi, merkez Çavdar'da 3 kişi, Espiye'de 1 kişi, Dereli Akkaya Köyü'nde 1 kişi olmak üzere toplam 6 kişinin de kayıp olduğu ihbarını aldık. Toplam 12 kişi kayıp ihbarımız ve kayıp bilgimiz şu anda söz konusu." 

ANKARA VE RİZE'DEN TAKVİYE EKİPLER GELİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgeye çevre illerden AFAD takviyesi ile Ankara ve Rize'den de jandarma takviyesinin yola çıktığını belirterek açıklamalarını sonlandırdı.

Editör: TE Bilisim