İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'daki selde 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, 11 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Soylu, sel ve heyelandan büyük ölçüde etkilenen Dereli ilçe merkezinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile yaptığı incelemenin ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

BAKAN SOYLU: "BEN BÖYLE TABLO GÖRMEDİM, BİR ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU"

Soylu, 5 jandarma ve bir operatörün, menfezlerin çökmesi sonucu dereye düşerek kayboldukları, hala arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği istikamette de incelemelerde bulunduğunu söyledi. Daha sonra Dereli ilçesine geldiğini belirten Soylu, "4 vatandaşımızdan birisi jandarma, evladımız şehit oldu. Hakikaten ben böyle bir tablo görmedim, Allah beterinden muhafaza etsin." dedi.

118 KÖYE ULAŞILAMIYOR

Kentteki 118 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu ifade eden Soylu, Tirebolu-Doğankent yolunun da hala ulaşıma kapalı olduğu, Dereli yolunun ise çalışmaların ardından açıldığı bilgisini paylaştı. Soylu, tüm ekiplerin seferber olduğunu, ilgili tüm kurumların ekiplerinin çevre ve bölge illerden kente sevk edildiğini söyledi.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı da, arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir helikopteri bölgeye göndererek, "Selde şehit düşen askerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Tüm Giresunlu hemşehrilerimize geçmiş olsun" mesajı yayımladı.

Editör: TE Bilisim