Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 12 yıldır yatan ve iki kez müebbet hapis cezasına çarptırılan bir mahkum, iddialara göre kardeşinin yardımıyla film senaryosu gibi bir kaçış planı yaptı.

Siirt Eruh nüfusuna kayıtlı mahkum C.G. 2007 yılında 'kasten adam öldürme' suçundan iki kez müebbet hapse mahkum edildi. 12 yıldır cezasını çekmeye devam eden C.G'nin ziyaretine kardeşi ve kardeşinin bir arkadaşı geldi. 

Plan işte bu sırada devreye sokuldu. Açık görüş sırasında bir arkadaşıyla birlikte ağabeyini ziyarete gelen kardeş, arkadaşıyla ağabeyini yer değiştirdi. Böylelikle mahkumla kardeşi de cezavinden çıkarak kaçtı. Bir süre sonra firar olayının gerçekleştiği ortaya çıktı. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü, firar eden mahkum ve kardeşini yakalamak için özel bir ekip kurdu. Özel ekip jandarmayla birlikte hareket etti ve biri mahkum 2 kardeşin 61 plakalı bir araçla Giresun'dan ayrıldıklarını, söz konusu aracı da kiraladıklarını belirledi. Trabzon'da ise araç değişikliği yaptığı tespit edilen 2 kardeşin teknik takip sonucu yine Trabzon'un Of ilçesine gittikleri anlaşıldı. Buradaki evi de belirleyen emniyet güçleri, özel harekat polislerinin de desteğiyle o eve baskın yaptı. Baskında firari mahkum C.G ile aynı evdeki 4 kişi gözaltına alındı. Firari mahkum cezaevine geri gönderilirken, diğer şahıslar hakkında ise soruşturma başlatıldı. 

Editör: TE Bilisim