Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık 2 milyon 250 bin kişiyi ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusundaki açıklamaları tüm ülke tarafından yakından takip edildi. Özellikle muhalefete de söyleyecek söz bırakmayan EYT açıklamalarına ilişkin siyasetti kim ne söyledi? İşte ayrıntılar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce Twitter'da 18 Temmuz 2022'de attığı bir mesajı retweet ederek "Hayırlı uğurlu olsun" mesajını paylaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun aynı mesajını retweet etti, "Vazgeçmedi, mücadele etti, bir sorunun daha çözülmesini sağladı" mesajını paylaştı. 

CHP'nin Ordulu İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Twitter'daki aynı mesajını retweet etti, "İşlem tamam" açıklamasını yaptı. 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "EYT ile ilgili verilen karar bir hakkın teslimidir! Emeklilikte yaşa takılıp bunca süredir sıkıntı yaşayan9 vatandaşlarımıza kararın hayırlı olmasını dilerim. İktidarın da hakkını teslim edelim, teşekkür ediyoruz. Darısı AKP tarafından hukuksuzluk icad edilerek hakkı yenen herkese!" ifadelerini kullandı. 

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Enginyurt, "Yıllardır verilen mücadele zaferle neticelenmiştir. Gasp edilen EYT hakkı teslim edilmiştir. Emeği geçenlerin hepsinden Allah razı olsun. Hayırlı olsun" mesajını paylaştı.   

KURTULMUŞ'UN AÇIKLAMASI

AK Parti'nin Ordulu Genel Başkanvekili Prof.Dr.Numan Kurtulmuş da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Milletimizin gündeminde olup da AK Parti'nin gündeminde olmayan hiçbir konu olmamıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, EYT konusunu ortaya koyduğu güçlü iradeyle çözüme kavuşturdu. Teşekkürler Erdoğan" ifadelerini kullandı.

Başkan Güler'in bu projesi Ordu'ya sınıf atlatır! Başkan Güler'in bu projesi Ordu'ya sınıf atlatır!

AK Parti Ordu Milletvekili Opr.Dr.Şenel Yediyıldız Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan: Yaş şartı olmadan emekliliği imkan sağlayan düzenlemeyi eski sistemdeki SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli kılıyoruz. Teşekkürler Erdoğan" ifadelerini kullandı. 

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu da, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "EYT'de yaş sınırı uygulanmayacak. 2 milyon 250 bin vatandaş emeklilik hakkına kavuşacak. İşverenlere KGF destekli kredi paketi imkanı sunulacak. Çalışmaya devam ederlere sigorta prim teşviki getirilecek. Teşekkürler Erdoğan" ifadelerini kullandı. 

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı da Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu ve "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan: Düzenlmeme ile yaklaşık 2 milyon 250 binr vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor" mesajını paylaştı. 

AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yaparsa AK Parti yapar. Yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımızı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yapılan düzenlemeyle milletimizin talep ve ihtiyaçlarını her zaman olduğu gibi çözüme kavuşturan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim