AK Partili Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, Habertürk Tv'de Serap Belet'in sunduğu 'Gündem' programına canlı olarak evinden bağlandı. 

Habertürk Yazarı Nihal Bengisu Karaca, Akademisyen Yazar Prof.Dr.Yaşar Hacısalihoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlui ve Yeni Şafa Gazetesi Yazarı Hasan Öztürk'ün katıldığı programı kalına eski Bakan Ertuğrul Günay, başta cemaat yurtları olmak üzere tüm yurtların devlet tarafından denetlenmesi gerektiğini söyledi. 

Geçtiğimiz günlerde E.K. isimli bir öğrencinin kaldığı cemaat yurdunda baskı gördüğü iddiasıyla yaşamına son vermesinin ardından yeniden alevlenen cemaat yurtlarına ilişkin açıklamalarda bulunan eski Bakan Günay, bu tip yurtların ideolojik formasyon dayatması yapmaması ve bunun da denetlenmesi gerektiğini söyledi.  

"ÇOCUK EĞİTİMİNİ OKULDAN VE AİLESİNDEN ALSIN"

Eski Bakan Günay, "Çocuk eğitim almak için okula gidiyor. Yurt ona ayrıca bir ideolojik formasyon vermekle kendini görevli saymamalı. Devlet bunun önüne geçmeli. Yani ister seküler, ister mütedeyyin, ama  'benim yurdumda kalıyorsun şöye bir ideolojik formasyon ben sana vereceğim. Sen de buna uyacaksın' Bence bu genç bir çocuk için abartılı bir tek tip insan yetiştirme amacını taşıyor. Bu yanlış. Bunun olmaması gerekiyor. Çocuk eğitimini okuldan alsın, ailesinden alsın. Yurt ayrıca ona ideoojik formasyon dayatmasın. Bunu düşünmek lazım" şeklinde konuştu.    

Editör: TE Bilisim