CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 Seçimleri'nde Cumhurbaşkanı adayı olacak mı? Türkiye'de siyasi kulislerde en çok konuşulan konuların başında Kılıçdaroğlu'nun "Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi" yanıtı tartışılıyor.

Tartışmalara Bağımsız Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da katıldı. Enginyurt, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu,Cumhurbaşkanı adayı olabilirim dedi. Olabilirim yok Sayın Genel Başkan! Olun olun. Çözüm üretin, milleti dinleyin. 2023 seçimleri güzel geçecek. Millete değer veren kazansın" dedi.

TARTIŞMALAR NASIL BAŞLADI? CHP LİDERİ NE DEMİŞTİ?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmelerinde hükümetin 2021 yılı bütçesini eleştirdiği sırada "İlk seçimlerde demokrasiyi getireceğiz. İlk seçimlerde adaleti getireceğiz. İlk seçimlerde liyakatı getireceğiz. İlk seçimlerde alın terinin ne kadar değerli olduğunu bütün dünyaya anlacağız" açıklamalarında bulunmuş, AK Parti  sıralarından "Aday mısın? Aday ol aday" lafı atılması üzerine "Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi. Kim söyledi? Ben ne istiyorum. Ben parlamenter sistem istiyorum" yanıtını vermişti. 

Editör: TE Bilisim