Türkiye'de aranan ve 'En Tehlikeli Teröristler'in yer aldığı Kırmızı Liste'de Ordu'dan sadece bir isim yer aldı. O teröristin de, 1955 Ünye doğumlu yasadışı DHKP-C terör örgütü sözde üst düzey yöneticilerinden Faruk Ereren olduğu açıklandı. İçişleri Bakanlığı, Kırmızı listede yer alan teröristler için 10 milyon TL'ye kadar para ödülü koydu.  

Terörle arananlar listesinde 'Turuncu Liste'de ise Ünyeli bir terörist yer aldı. 1974 Ünye doğumlu FETÖ/PDY Terör Örgütü sözde üst düzey yöneticilerinden Ersin Karaoğlu, 1 milyon TL'ye kadar ödülle aranan teröristler arasında.

5 kategoriden oluşan 'Terör Arananlar' listesinde Gri Liste'de yer alan ve 500 bin TL'ye kadar ödülü bulunan teröristler arasında ise Ordulu tam 4 isim bulunuyor. 1984 Ordu Altınordu doğumlu olan FETÖ/PDY Terör Örgütü mensubu Güven Günindi Gri Liste'de terörden arananlar arasında.

FETÖ/PDY Terör Örgütü üyesi oldukları tespit edilen ve yine Gri Liste'de aranan teröristler arasında yer alan Ordulu teröristlerden bir diğeri, 1973 Akkuş doğumlu İlhan Cürebal olurken, bir diğeri 1969 Aybastı doğumlu terörist Numan Yediyıldız ve sonuncusu yine Gri Liste'de aranan 1969 Ordu Ulubey doğumlu Cengiz İnanlı isimli terörist. 

Bu teröristleri Ordu içinde, ilçelerde, mahallelerde, kırsal alanlarda veya Türkiye'nin herhangi bir yerinde görenlerin hemen 155 Polis İmdat hattını araması veya direk İçişleri Bakanlığı'na bilgi vermesi gerekiyor.   

Editör: TE Bilisim