Antalya'nın Alanya ilçesinde 25 yaşındaki Mustafa B. isimli şahsın kullandığı motosikletin çarpması sonucu ağır yaralanan Ordulu emekli hakim Mehmet Orhan Karadeniz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Eski Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan emekli hakim Mehmet Orhan Karadeniz'in cenazesi, memleketi Ordu'ya getirildi. 74 yaşında, evli ve 2 çocuk babası olan Karadeniz'in cenaze namazı Altınordu Ulu Camii'de kılındı. Cenazede, Karadeniz'in eşi Tansel, çocukları Hande ve Emre Karadeniz taziyeleri kabul etti. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehnmet Ayaz ve çok sayıda yakınlarının katıldığı cenaze namazının ardından Karadeniz'in naaşı, Oğmaca Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verilmişti.

BİR DÖNEMİN EN KRİTİK DAVALARINA BAKMIŞTI

Mehmet Orhan Karadeniz, bir döneme damgasını vuran DEP'li eski milletvekillerinin yargılandığı dava, Sivas davası, Beyaz Enerji, Hizbullah ana davası, Akın Birdal suikasti, Neşter Operasyonu davaları, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve Muammer Aksoy cinayetleri ile FETÖ davaları ve Danıştay Saldırısı gibi duruşmalara bakmıştı. 

MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ TUTUKLANDI

Öte yandan 74 yaşındaki emekli hakim Mehmet Orhan Karadeniz'in ölümüne neden olan motosiklet sürücüsü Mustafa B. ise çıkarıldığı Alanya Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Alanya'da bir eğlence merkezinde garson olarak çalıştığı ileri sürülen ve tutuklanan motosiklet sürücüsünün 350 promil alkollü olduğu iddia edildi.  
Editör: TE Bilisim