Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Ocak günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenmiş, "Vatandaşlarımızın elektrik faturalarının iki kat, hatta üç kat arttığı yönündeki şikâyetleri üzerine ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdik. Bu çerçevede en düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan tüketim tutarını 7 kilovata, dolayısıyla aylık tüketimi de 150 kilovattan 210 kilovata çıkartıyoruz. Şubat ayından sarf edilecek elektriğin faturası vatandaşlarımız lehine yapılacak bu yeni düzenlemeye uygun şekilde gelecektir" dedi, ama yine olmadı evdeki hesap çarşıya uymadı. 

ORDULULAR DURUMU HENÜZ ALGILAYAMADI
MUĞLA, AĞRI VE ŞANLIURFA'DA HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Astronomik rakamlarla kesilen elektrik faturaları karşısında Ordu'da tepkiler bireysel gösterilirken, henüz yaşanan durum pek algılanamadı, ama Türkiye'nin 3 ilinde halk elektrik zamlarını protesto etmek için sokağa döküldü. 

Muğla, Ağrı ve Şanlıurfa'da astronomik rakamlara yükselen elektrik faturaları ve elektrik zamlarını protesto eden yüzlerce vatandaş elektrik dağıtım şirketlerinin önünü mesken tuttu. Özellikle Muğla'nın Fethiye, Köyceğiz, Marmaris, Milas ve Menteşe ilçelerinde vatandaşlar ellerinde pankart ve faturalarla elektrik zamlarına olan tepkilerini dile getirdi. 

ORDU MİLLETVEKİLİ CEMAL ENGİNYURT: "AK PARTİLİLER DE ŞİKAYETÇİ"

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, KRT Televizyonu'nda Savaş Kerimoğlu'nun sorularını yanıtladı. Özellikle elektrik zamları konusunda açıklamalarda bulunan Enginyurt, elektrik zamlarından Ordu'daki AK Partililerin dahi şikayetçi olduğunu söyledi, şu ifadeleri kullandı:

"Millet sokağa dökülüyor elektrik fiyatlarından dolayı. Dün bir tane ismini vermeyeceğim yazar, trol ne dersen de. Sayın Cumhurbaşkanı diyor elektrik zamlarını diyor fahiş olduğunu gördü diyor, indirim yaptı diyor. Hamdolsun Allah'a. Neyi indirdi lan? Neyi indirdi? 150 kilowatt saati 210'a çıkardı. O yüzde 50'lik zam dilimi. Yani zammı indirmedi. Bu milletin aklıyla dalga geçiyorlar. Bu milleti yanıltıyorlar. Faturayı eline alan görüyor. Bugün bir tane sabah bana Ordu Çamaş'tan bir kardeşimiz ismini vermeyeceğim. Fatura atmış. Bu ne olacak vekilim diyor? Diyen adam AK Parti için canını veriyor, benimle tartışan bir adam. Ben MHP'den ayrılıp da AK Parti'ye çakıyorum diye sürekli bana 'Abi yapma, yanlış yapıyorsun' diyen adam, bin 20 lira gelmiş faturası. Canı yanmış canı. Ama o köşe yazarı diyor ki, elektrik fiyatlarını düşürdü şimdi akaryakıt fiyatlarını bekliyoruz."

"BENİM İŞ YERİME 14 BİN TL GELDİ" 

Ordu'daki kendi işletmesine gelen elektrik faturasını da açıkmayan Enginyurt, "Benim iş yerime Ordu'da 6 bin 900 TL gelen fatura, 14 bin TL geldi. 14 bin 030 TL geldi. Bir otelci arkadaşa gittim. 90 bin gelen yere, 180 bin geldi. Bir soğuk hava deposuna gittim, 120 bin TL gelen yere 380 bin lira geldi. Neyi düşürdü? Kimi düşürdü? 210 kilowatt saat. 210 kilowatti saati ben lavaboda geçiriyorum internette candy crush oynarken. Dalga mı geçiyorlar? Bu iş mi şimdi söyledikleri?" şeklinde konuştu. 

EPDK'DAN HALA SES YOK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan elektrik tarifelerinin Aralık faturalarına yansıtıldığı yönünde kuruma iletilen şikayetler üzerine Aralık ayına ait faturaları mercek altına aldıklarını açıklamıştı, ancak hala net bir sonuç ortaya çıkmadı.

Editör: TE Bilisim