ANKARA - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Başmanı Cemil Çiçek, TBMM Tören Salonu'nda kutlamaları kabul etti ve ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın herkese, millete kutlu olmasını dileyen Çiçek, "Bu bayram gerçekten bizim için son derece önemlidir. Hepimiz bunun farkında olmamız lazım" dedi. "Özellikle dünyamızda, bölgemizde yaşanan olaylara baktığımızda, bu bayramın, Meclis'in ne kadar önemli olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz" diyen Çiçek, şunları kaydetti:

"Bu Meclis'in dünya parlamentolarından birkaç farklı özelliği var. Öncelikle bağımsızlığı yönetmiş ve yürütmüş olan bir Meclis'tir. Birinci Cihan Harbi sonucunda ülkemiz işgale maruz kaldığında, bu millete inanan, bu milletin bağımsızlığına, gücüne, geleceğine inanmış olanlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Birinci Meclis'te görev yapan kahraman insanlar, bu ülkenin bağımsızlığını yönetmiş, yürütmüş ve bize böylesine devlet ve vatan kazandırmışlardır. Dünyada bunun bir örneği olan Meclis yok. O nedenle, bu Meclis Gazi Meclis'tir. Aynı zamanda kurucu bir Meclis'tir. Çünkü dünyada mevcut parlamentolara baktığımızda önce devlet var sonra parlamento var, bizde ise önce Meclis var sonra bu Meclis milli orduyu kuruyor. Gurur duyduğumuz TSK'yı o gün kuran, bir araya getiren bu Meclis'tir, dolayısıyla Meclis ordusudur o tarih itibariyle. Bu Meclis aynı zamanda Cumhuriyeti kurmuştur. Arkasından da demokrasiye giden yolu açmıştır. Dolayısıyla Türk milleti olarak bizim geçen yüzyılda kazandığımız üç önemli husus var: Bağımsızlık, Türkiye Cumhuriyet Devleti ve demokrasi. Bunların hepsini bu Meclis'e borçluyuz ve bu yönüyle de dünyada örneği olmayan bir Meclis'tir. Bununla iftihar ediyoruz. Bu kazanımları daha da kökleştirmek, derinleştirmek, kurumsallaştırmak, standartlarını yükseltmek durumundayız. Bütün çabamız, Kurucu Meclis'in iradesine de sahip çıkarak, oradan aldığımız ışıkla, ilhamla, geleceği iyi tanzim etmek, geleceğe iyi bir miras bırakmaktır."

Bayramların bu düşünce ve inançlarla kutlanması gerektiğini vurgulayan Çiçek, "Çok şükür bugün bağımsız bir devletimiz var; eksiğiyle, fazlasıyla demokrasimiz var. Bunu daha da geliştirmeye, standartlarını yükseltmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin, sözü geçen, sözü daha çok dinlenen bir ülke olabilmesi noktasında el birliği ile bir çabanın, gayretin içerisinde olmamız gerekiyor" diye konuştu. Herkesin bayramını tekrar kutlayan TBMM Başkanı Çiçek, "Bu coşkunun ilelebet devam etmesini temenni ediyorum. Bize bugünleri kazandıran Aziz Atatürk, birinci Meclis'te görev yapan, o günden bugüne bu Meclis çatısı altında görev yapan milletvekillerini, şehitlerimizi, gazilerimizi, devlet ve siyaset adamlarımızı da rahmet, saygı ve şükranla anıyorum" dedi.
Editör: TE Bilisim