Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü balıkçılar için avlanabilir balık boylarını açıkladı. Açıklanan ölçülerden küçük balıkları vatandaşların almamaları, yememeleri ve ihbar etmeleri istendi. 

Gelecekte denizlerde daha çok ve daha bol balık olması için balık boylarına çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, balıkçıların avcılık kurallarına uymalarının balık neslinin artması için çok önemli olduğunu söyledi. V

İŞTE ÖLÇÜLER

Denizlerde avlanan Hamsi'nin boyu 9, Barbunya'nın 13, Lüfer'in 18, Kalkan'ın 45, Tekir'in 11, İstavrit'in 13, Palamut'un 25, Sardalya'nın 11, Mezgit'in 13, Bakalyaro'nun 20 ve Kılıçbalığı'nın boyları 125 santimetrenin altındaysa, tatlı sularda avlanan Levrek'in 18, Alabalık'ın 25, Karabalık'ın 35, Yılan balığının 50, Siraz'ın 20, Kadife'nin 26, Sazan'nın 40 ve Yayın'ın boyu 90 santimetrenin altındaysa satın almayın ve yemeyin. Bu ölçülere uymayan balıkçıları ise 174 Alo Gıda, 158 Sahil Güvenlik ve 156 Jandarma ekiplerine ihbar edin.

AVLANMASI YASAK DENİZ CANLILARI

Avlanması yasak olan deniz canlıları arasında ise Deniz Atı, Deniz Kaplumbağası, Deniz Alası, Büyük Camgöz Köpekbalığı, Fok, Yunus ve Mersin Balığı bulunuyor. 

Editör: TE Bilisim