Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, depremlerin 11 il ve 10 bine yakın mahallede etkili olduğunu belirterek, şu ana kadar 5 bin 700'ün üzerinde artçı sarsıntının meydana geldiğini kaydetti.

Arama kurtarma çalışmalarına değinen Sezer, "Büyük bir hassasiyetle yürütülen arama kurtarma çalışmalarında bugün yine sevindirici haberlerle karşılaştık. 13'üncü günde canlı kurtulan vatandaşlarımız oldu. O bizlere hem ümit verdi hem de sevindirdi. Maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısında artış var. Bugün itibarıyla 40 bin 642 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda." bilgisini verdi.

Ordulu işadamı Emin Poyraz hayatını kaybetti Ordulu işadamı Emin Poyraz hayatını kaybetti

"430 bin üzerinde depremzede tahliye edildi"

Deprem bölgesindeki diğer illere tahliye işlemlerini devam ettiğini vurgulayan Sezer, "430 bin üzerinde şu ana kadar bizzat bizim tarafımızdan yapılan tahliye var. 313 bin 720 afetzedemizi kamu misafirhanelerinde, otellerde ve diğer konaklama tesislerimizde şu anda misafir ediyoruz." bilgisini paylaştı.

Şu ana kadar yüzde 50'nin üzerinde hasar tespit çalışmasının yapıldığını belirten Sezer, hasar tespit çalışmalarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

Editör: TE Bilisim