Adıyaman ve Şanlıurfa deprem felaketinin ardından bu kez sel felaketiyle boğuşuyor. Şiddetli sağanak yağışta Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir bahçeye kurulan konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi kayboldu. Şanlıurfa'da da 4 kişi hayatını kaybetti, arama-kurtarmaya giden 2 itfaiye görevlisi ise aranıyor.

"ŞANLIURFA'DA 4 ÖLÜ 2 KAYIP VAR"

Vali Erol: "Ordu'da 'demokrasi şöleni' gerçekleşti" Vali Erol: "Ordu'da 'demokrasi şöleni' gerçekleşti"

Habertürk'e açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "Yıllık ortalama Mart ayında 50 kilogram yağış alan ilimiz, bir gün içerisinde neredeyse 200 kilograma yaklaştı. Şu an ekiplerimiz sahada, kurtarmalar devam ediyor. Şu ana kadar 4 vefatımız var, kurtarılan vatandaşlarımız var. Şu an 4, onlara da ulaşamadık maalesef. Onlar da arama-kurtarmaya giderken kaybolanlar, çalışanlarımız. Olağanüstü bir durum söz konusu, ama müdahale ediyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. 4 vefatımız var, 2 itfaiye erimizden haber alamıyoruz. İhbar olan 2 ev var, oraya da polis dalgıçlarımız müdahale ediyor, henüz haber alamadık" ifadelerini kullandı.

Adıyaman'da koordinatör olarak görev yapan Tokat Valisi Numan Hatipooğlu da, 1 kişinin hayatını kaybettiğini 4 kişinin ise kaybolduğunu açıkladı.

Editör: TE Bilisim