15 Temmuz 2016 günü, demokrasi adına Dünya tarihine altın harflerle not düşülecek, hain darbeciler için ise sonsuza kadar kara bir leke olarak kalacaktır. 

15 Temmuz 2016 günü, hem Türk Milleti'nin Kurtuluş Savaşı'ndan bir asır sonra yeniden kim olduğunu hatırladığı gün olarak, hem de Dünya demokrasi tarihinde bir ilk olarak anılacaktır. 

O gün, Türkiye'nin daha önce gördüğü darbe girişimlerinden çok daha farklı bir gündü. Şeref yoksunu, vatan hainlerinin oluşturduğu FETÖ'nün giriştiği bu kanlı kalkışmanın esas amacı, ülke yönetimini ele geçirmekten ziyade, Türk Milleti'ni ve Türk Devleti'ni topyekün esir almaktı. Atatürk'ün gösterdiği hedeflere varmak için çağdaş ve uygarlık yolunda ilerleyen Türkiye'yi bölmek, devletin tüm kurumlarını yıkmak, halkın özgür ve çağdaş yaşamını sonlandırmak ve kendilerine göre yorumladıkları sapkın bir anlayışla ülkeyi karanlığa gömmek için giriştikleri bir kalkışmaydı. 

Küresel güçlerin, yıllardır Dünya'nın merkez noktası olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerinde kurdukları hain planlarını hayata geçirebilmelerini sağlamak için attıkları bir adımdı. 

Ancak unuttukları birşey vardı! Türk Milleti...

Türk Milleti, bu hainlerin korkunç ve karanlık emellerine ulaşmalarına izin vermedi. Halkın bu hain ve sinsi kalkışma karşısında, hayatı pahasına dahi olsa sokaklara dökülerek sonuna kadar mücadele edeceğini hiç biri düşünemedi.  

Milletin uçaklarıyla, helikopterleriyle, tankıyla, topuyla, tüfeğiyle yüzlerindeki kin ve nefretle ölüm saçan hainlere karşı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni canı pahasına koruyan ve kollayan Türk Milleti, Dünya'nın meraklı bakışları arasında içinde bulunduğumuz yüzyıla damgasını vurucak en büyük yanıtı verdi. Türkiye'yi ileri götürecek, muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak tek çıkar yol, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletin olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni çağdaş devletler topluluğunda daha çok yaşatmak ve daha çok yüceltmektir. Bunun için en önemli yol, daha çok çalışmaktır.

Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan basında bizler, milletin müşterek sesi olarak, bu bilinç ve sorumlulukla hareket etmeye devam edeceğiz. Netdusunce.com olarak her zaman ülkemizin, milletimizin, devletimizin ve kayıtsız şartsız demokrasinin yanında durmaya devam edeceğiz. 
Editör: TE Bilisim