ORDU'nun yetiştirdiği ve devlet yönetiminde üst düzey görevde bulunan Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, kendi adını kullanarak menfaat sağlamaya çalışan çirkin zihniyetli insanlar olduğunu duyunca sosyal medya hesabından açıklama yapmak zorunda kaldı. 

Buna ilişkin duyumlar almaya başladığını öğrenen ve açıklama yapmak zorunda kalan Arıncı, sosyal medya hesabındaki açıklamasında şu ifadelerin kullandı:

"Aldığım bazı duyumlar ve gelen şikayetler üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma gereksinimi doğmuştur. Adımı veya görev yaptığım kurumumu referans göstererek menfaat sağlamaya çalışan ya da dolaylı yollarla sindirme, baskı gibi yöntemlere başvurarak nemalanmaya çalışanlara lütfen itibar etmeyiniz. Hiçbir kamu kurumu ya da bürokrat böylesi çirkin yöntemlere asla müsaade etmez. Şahit olduğunuz veya karşılaştığınız bu tarzda durumlar var ise bu hesaba özel mesaj ile iletmenizi rica ederim.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

YUNUS ARINCI KİMDİR?

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, 20 Mart 1975 tarihinde Ordu'nun Kumru ilçesinde 4 çocuklu bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, ortaokulun yanı sıra lise tahsilini de 1992 yılında Kumru İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Üniversite eğitimini 1992-1996 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde bitirdi. 

1997 yılında Başbakanlık Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı, 2000 yılında Müfettiş, 2007 yılında Başmüfettiş oldu. 2005 yılında 1 yıl geçici görevle TÜBİTAK'ta Daire Başkanı olarak görev aldı. 2007-2009 yılları arasında Indiana Üniversitesi'nde Yüksek Lisans yapan Yunus Arıncı, 14 Ekim 2009 tarihinde Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine atandı. 

13 Temmuz 2015 tarihinde de Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı görevine atanan Arıncı, halen bu görevini yürütüyor. Pek çok uluslararası ve ulusal toplantılarda ülkemiz adına sunumlarda bulundu, çeşitli ulusal ve uluslararası projelerin yürütülmesine Başkanlık yaptı, ülke gündemini yakından ilgilendiren soruşturmalara imza attı. 

İyi derecede İngilizce bilen Yunus Arıncı, evli ve 3 çocuk babası.

Editör: TE Bilisim