Ordu-Giresun Havalimanı'nda Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ilk olarak havalimanında kısa bir brifing aldı.

Daha sonra Ünye'ye geçen Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'geçmiş olsun' dileklerini gazeteciler aracılığıyla tüm Ordululara ileterek, "Böyle bir şey keşke olmasaydı. Olmamasını arzu ettiğimiz bir olay ama çok yoğun bir yağış var." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da konuyu çok yakından takip ettiğini dile getiren Oktay, "Kapasitenin çok üzerinde yağış olması kaynaklı bazı yerlerde mahsur kalan vatandaşlarımız vardı. Bu vatandaşlarımızın tamamı mahsur kaldıkları yerden kurtarılmış durumda. Yine tekstil fabrikasında 165 çalışanımız vardı. İlgili birimlerimizin, sahil güvenlik, jandarma, emniyet, Valiliğimiz, AFAD, 112 Acil başta olmak üzere tüm ilgili birimlerimizin canla başla çalışmasıyla bu arkadaşlarımız tahliye edilmiş durumda. Yine mevsimlik işçilerimiz vardı. Aynı şekilde onlarla ilgili de her türlü tahliye işlemleri tamamlandı. Tüm bu olaylar içerisinde bizi sevindiren olay herhangi bir can kaybımızın olmaması" ifadelerini kullandı.

Gerekirse çalışmaları sabaha kadar sürdüreceklerine işaret eden Oktay, "Buradan tüm Ordulu, özellikle Ünye'deki vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum; şu anda yağmur şiddetli olarak devam ediyor. Yarın (bugün) öğlene kadar da belirli aralıklarla yağışın devam edeceğini bekliyoruz meteorolojinin verdiği bilgiye göre. Dolayısıyla herkesin yine tedbirli olmasını arzu ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Editör: TE Bilisim