İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde MÜSİAD'ın 32'inci Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'nde konuşan Erdoğan, Türkiye'ye ilk olarak 2011 yılından itibaren gelmeye başlayan mülteciler konusunda önemli açıklamalar yaptı. 

Suriye'de briket ev yapan işadamlarına teşekkür eden ve hedefin en az 100 bin olmasını isteyen Erdoğan, "Ülkemize hicret eden ama Suriye, ama Afganistan, ama Irak, İran farketmiyor. Biz, muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Ensar nedir? Bunu anlamayan, bunu bilmeyenlerle bizim işimiz yok. Biz sevgili Peygamberimizin muhacirliğini de biliriz, ensar olduğu dönemi de biliriz. Onun için de biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Albayrak'ın Perşembe'de ilk Meclis toplantısı Başkan Albayrak'ın Perşembe'de ilk Meclis toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:  

"Suriye'den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal. Siz ne derseniz deyin, biz oradayız. Biz bu konutları da onun için yapıyoruz. Kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler, ama biz onları asla bu topraklardan kovmayız ve kovmayacağız, bunu da bilesin. Birileri çıkmış, durmadan laf salatası yapıyorlar. Yok ya; biz asla kapımız açık, onlara ev sahipliğimizi yapmaya devam edeceğiz ve onları katillerin, eline, kucağına atmayacağız." 

Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü verilerine göre Türkiye'de yaklaşık 3,6 milyon kayıtlı Suriyeli mültecinin yanı sıra 320 bin de diğer uyruk ve ülkelerden mülteci bulunuyor.

Editör: TE Bilisim