SAMSUN - Samsun Büyük Otel'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Adayı Prof.Dr.Ekmeleddin İhsanoğlu, Samsun'da bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. 

Sözlerine isim vermeden Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'a göndermede bulunarak başlayan İhsanoğlu, "Biz insanlar arasından geldiğimiz için insanlar arasından da rahatlıkla koruma algıları olmadan geçiyoruz." diye konuştu. İhsanoğlu, kendisine sorulan bazı soruları da İngilizce olarak yanıtladı. 

"BAZILARI KENDİNİ KANUNUN ÜSTÜNDE KABUL EDİYOR"

İhsanoğlu seçim yasaklarıyla ilgili olarak sorulan bir soruda, kamuoyu anketleriyle ilgili konuşmayacağını belirterek, "Biz bütün yasaklara saygılıyız. Bazıları kendilerini kanunun üstün görüyorlar ve yasak falan dinlemiyorlar. Anketlerden bahsetmek yasak. Seçim yasağına girdiğimiz için konuşma imkanımız yok. Bazıları yasak girdiği halde konuşuyorlar çünkü bazı insanlar kendini kanunun üstünde, fevkinde kabul ediyorlar. Onların her yaptığı şey kanundur, kanun üstüdür. Bir vatandaş olarak, Cumhurbaşkanı adayı olarak ve inşallah Cumhurbaşkanı olarak herşeyden önce kanunlara saygılı olacağız. Zaten bizim bu kampanyanın bir tarafı da biraz saygı telkin etmektir. Bu seçimlerde saygılı bir şekilde yarışa devam etmek, şereflice devam etmek, medeni şekide devam etmek. Onun için biz buna riayet edeceğiz ve burada rakamlar üzerine konuşmayacağım." dedi.

"AK PARTİLİLERLE DE İSTİŞARE YAPTIM"
"CUMHURBAŞKANI YOL YAPMAZ, YOL GÖSTERİR"

İhanoğlu, 10 Ağustos seçimleriyle ilgili olarak da sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi bu seçim, çok farklı bir seçim. Yani Mart'taki seçimden farklı, gelecek yılki seçimden farklı. Bu milletvekili seçimi değil. Bu belediye reisi seçimi değil, encümen üyeliği vesaire değil. Burada bir sandalye var. Bir tek sandalye. On tane, yüz tane, bin tane değil. Ve o sandalyeye 3 aday yarışıyor. Bu üç adaydan birisini millet seçecek. Seçimi de parti esası üzerinden yapmayacak. Siz gülüyorsunuz, çünkü ben sizin sorunuzu da anlıyorum. Hak veriyorum size. Ben bu görevle karşı karşıya geldiğim zaman çok geniş istişare yaptım. Ve istişare ettiklerim arasında Ak Partili kardeşlerimiz de vardı. Onlar bana bu konuda tavsiyelerde bulundular. Kurucular, halen görevde olanlar, halen ve biz seçim kampanyası esasında Ak Partili kardeşlerimizin bize teveccühlerini görüyoruz. Çünkü biz aynı camianın insanlarıyız. Şimdi millet partili istemiyor. Bu Başbakanlık için partili olacak. Çünkü gelecek Başbakan, ben Başbakan olunca şunları şunları yapacağım. Şu hizmetleri yapacağım. Millet de onu seçiyor, o başbakan oluyor ama burada böyle değil. Burada Cumhurbaşkanı köprü, hastane, okul açmayacak. Onu Hükümet açacak. Onu yeni Başbakan yapacak. Kimse Başbakan o yapacak. Cumhurbaşkanı yol yapmaz, yol gösterir. Bizim sistem budur."

Cumhurbaşkanı Adayı Prof.Dr.Ekmeleddin İhsanoğlu, Samsun ziyaretinin ardından Ünye, Fatsa ve Ordu'ya gelecek.
Editör: TE Bilisim