Altınordu Belediyesi şehirde bulunan mevcut yerüstü çöp konteynerlerini el değmeden çöp atılabilen hijyenik estetik ve modern yeni nesil konteynerlerle değiştirerek yenilemeye başladı. 

Özellikle Koronavirüs salgınından sonra kent temizliğindeki titizliğiyle bilinen Altınordu Belediyesi, çöp konteynerlerini yenileme çalışmalarını şehir merkezinden başlamak üzere tüm mahallelere de yayacak. Başlattığı hijyen seferberliği ile kent temizliği konusunda birçok büyük belediyeyi de geride bırakan Altınordu Belediyesi, şehir içinde bulunan ve ekonomik ömrünü dolduran eski konteynerleri, yenilenen tasarımıyla hijyen kurallarına da uygun bir şekilde kullanıma sunuyor. 

EL DEĞMEDEN PEDALLI KAPAK SİSTEMİ İLE AÇILIYOR

Hijyenin öne çıktığı bu hassas dönemde vatandaşların ortak kullandığı yer üstü çöp konteynerleri için çalışma başlatan Altınordu Belediyesi el ile açılan kapaklı konteynerler yerine, el değmeden pedallı mekanizma ile açılıp kapanabilen 3 bin 750 litrelik hacme sahip yeni nesil konteynerler yerleştiriyor. Mor-beyaz renklerle tasarlanan yeni konteynerler şehrin birçok noktasında vatandaşın hizmetine sunuldu.

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı Altınordu'da araç ve yaya trafiğinin olmayışı da, Altınordu Belediyesi ekiplerinin işini kolaylaştırdı. 

Editör: TE Bilisim