Pavey, polisin uyguladığı orantısızı gücü eleştirerek, "Bu kadar ağır bir şiddete değer miydi diye sormak gerekiyor. Milletvekilleri olarak gözlerinizi kapatın, AKP milletvekillerine böyle birşey yapılabileceğini düşünün. Böyle birşey olamazdı herhalde" diye konuştu.
CHP'li Şafek Pavey'e gözaltına almak istediler!
CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ve annesi Ayşe Önal, Beşiktaş'ta bir gözaltıyı engellemek isterken arbedenin arasında kaldı, yerde sürüklendi. Polisin gözaltına almak istediği bir genci kurtarmak isterken çıkan arbedede, CHP'li milletvekili Şafak Pavey de polis tarafından gözaltına alınmak istendi. Pavey'i annesi Ayşe Önal kurtardı. Uzun arbededen sonra polis Pavey, annesi ve kurtarmak istediklerigenç serbest bıraktı.
İSTANBUL - Arbadeyle ilgili Halk Tv'nin canlı yayınında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, "Herkesle birlikte aynı müdahaleye maruz kaldık" diye konuştu. Pavey, "Gençlerimize elimizden geldiğince onların Anayasal haklarını savunmaya çalıştık. Herkesle birlikte kalkan olmaya geldik. Sivil toplumun isteği, sivil insanlarımız isteğiyle bu bayramı dilediğimiz gibi kutlamak istedik. Taksim, acı hatıraların bir mabedidir. Biz halkımızın bu dileklerini yerine getirebilsin diye, onlarla birlikte olmak için bir araya geldik. Şimdi gözaltına alınan bütün sivil vatandaşlarımızı kurtarmak için takipçi olacağız." dedi.
Yorumlar