İSTANBUL - Avcılar Denizköşkler Mahallesi'ndeki evinde gece geç saatlerde rahatsızlanan 62 yaşındaki CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, sağlık ekipleri tarafından Özel Avcılar Hospital'e kaldırılırken yolda kalbi durunca tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Aslanoğlu'nun cenazesi sabah saatlerinde hastane morgundan alınarak, otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi. 

"CENAZESİ YARIN"

Aslanoğlu'nun cenazesinin 17 Mayıs Cumartesi günü öğle namazının ardından Ataköy 5. Kısım Camisi'nden kaldırılacağı öğrenildi.

"KILIÇDAROĞLU TAZİYEDE BULUNDU"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Aslanoğlu'nun eşi Mürvet ve oğlu Erdem'i ayrı ayrı arayarak acılarını paylaştı. Kılıçdaroğlu, "Milletvekili kardeşimiz Ferit Mevlüt Aslanoğlu, her Cumhuriyet Halk Partili gibi vatanını da, insanını da kendisinden çok seven, çalışkan, ilkeli, dürüst bir arkadaşımızdı. Her ölüm erken ölümdür denir. Milletvekilimiz  Mevlüt Aslanoğlu’nun ölümü  de  erken ölümdür.  TBMM'deki çalışmalarını yakından izleyen herkes gibi benim de ölümü yakıştıramadığım Mevlüt Aslanoğlu 3.dönem Milletvekilliği yapan saygın ve seçkin bir CHP'li Milletvekiliydi. Yarın kendisini sonsuzluğa yolcu edeceğimiz yol arkadaşımıza rahmet, ailesine, yakınlarına, dostlarına ve Cumhuriyet Halk Partisi ailesine sabır ile başsağlığı diliyorum" dedi.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU KİMDİR?

1952 yılında Malatya'nın Arapgir İlçesi'nde doğan Ferit Mevlüt Aslanoğlu, ilk ve orta öğrenimini Arapgir'de, lise öğrenimini Malatya'da tamamladı. Üniversite eğitimi sonrasında çeşitli bankalarda müfettişlik ve şube müdürlüğü görevlerinde bulundu. Krediler Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür olarak çalıştı. 22. ve 23. dönem Malatya Milletvekili olarak TBMM'de görev yapan Aslanoğlu, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde İstanbul Milletvekili seçilmişti. 
Editör: TE Bilisim